Krondyrfilet med spidskål og brombær

Krondyrfilet med spidskål og brombær

Ny nordisk avantgarde fastfood? Tja, stegt krondyrfilet er i hvert fald hurtigt at lave, bygger på nordiske råvarer og hører ikke ligefrem til i kategorien hverdagsspise. Til gengæld er det faktisk billigere end at bestille fastfood til to personer… og smager mange gange bedre!

For en uge siden bestilte jeg en række vildtudskæringer fra Klosterhedens Vildt, og det resulterede i, at der kom krondyrfilet på bordet fredag aften. Jeg var lidt i tvivl om stegetiden, så jeg testede vildtforhandlerens hjemmeside, og der ligger denne lille stegeguide.

Krondyrfilet med spidskål, hasselnødder og brombær

2 personer

200 g krondyrfilet
smør og olie
salt og peber

ca. ½ fintsnittet spidskål
lidt citronolie
lidt hvidvinseddike
salt

1½ dl brombær
½ dl vand
2 spsk rørsukker

hakkede hasselnødder som pynt

Varm smør og olie op på en pande og steg krondyrfileten – den skal have ca. 7-8 minutter på hver side, når det er sådan en lille sag, som jeg arbejdede med. Husk at krydre den med salt og peber.

Brombær, vand og sukker varmes op i en gryde og småsimrer i ca. 10 minutter, inden den serveres som sauce til resten af retten. Kålen krammes med fingrene og hældes i en skål, hvor det krammes yderligere (!) sammen med olie og eddike. Smag til med salt.

Note: En meget enkel, meget hurtig og meget skøn måde at få krondyrfilet på! Kødet er ret mildt men meget saftigt og mørt, og det passer godt med kål, nødder og bær.

 14 thoughts on “Krondyrfilet med spidskål og brombær”

 • Det ser sgu godt ud det der! Krondyr smager bare godt, og med den milde kål og sur-søde bær er det bare en god kombination 🙂

  Nu går der vel ikke helt Palæo i den? 😉

  • Hehehe! Jeg har faktisk overvejet, om det skal være et benspænd på et tidspunkt – men jeg er ikke helt tilfreds med vinklen på den trend, så helt palæo-style bliver det næppe! Jeg indrømmer dog gerne, at jeg godt kan lide at variere og bruger gerne kål som tilbehør i stedet for pasta og ris 🙂

  • Mange tak! Af en eller anden grund er jeg rigtig glad for kombinationen af vildt, bær og nødder – der er sådan lidt back to nature over det, som jeg slet ikke kan stå for 🙂

 • Det ser lækkert ud og tak for linket. Så jeg ved, hvad jeg skal gøre med krondyrsmørbraden, når tiden kommer.
  Ud over skank, fandt jeg også kronvild i tern og en hel rådyrbov på sidste shoppingrunde i et gourmetsupermarked. Det skal afprøves, så jeg følger spændt dine næste udspil i denne måneds benspænd

  • Fedt! Ja, ind imellem kan man være heldig og støde på det i supermarkedet. Jeg vil også holde øje den næste uges tid, for der er stadig et par forskellige typer, jeg gerne vil prøve, og som jeg ikke har fået fat på endnu 🙂

 • Hold da op hvor ser det lækkert ud!
  Brombærene er det nogle du har været på jagt efter selv i efteråret, eller har du fundet dem på frost?

  • Det er desværre ikke egen høst, for vores egen lille busk gav ikke bær i år 🙁
   Disse er fundet på frost, og af samme grund blev de også varmet op – ville ellers gerne have brugt dem i rå tilstand.

 • Faldt lige over denne lækre opskrift i min søgen på nettet 😉 Tror du det går an med en inderfilet også? Jeg har en krondyr-inderfilet på 1.4 kg i fryseren 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *