Sådan flår du en fasan

Sådan flår du en fasan

Sådan flår du en fasan på få minutter! Det er nemlig ikke særlig svært.

Har du nogensinde prøvet at plukke en høne (og nu taler vi ikke om i overført betydning), så ved du, at det ikke er særlig spændende at gøre et fjerkræ klar til madlavningen. Du kan selvfølgelig altid købe plukkede fjerkræ, og fasaner er ingen undtagelse, men ind imellem har du også mulighed for at købe en hel fasan, og hvad gør du så?

Den letteste måde er at droppe fjerplukningen og i stedet flå fasanen. Det er hurtigt, let og kræver kun få remedier. Altså, sådan flår du en fasan:

Stil dig et sted, hvor der er god plads og let at gøre rent. Selvom du ikke skal i gang med at plukke fuglen, så vil der flagre lidt fjer omkring, når du går i gang. Find en avis frem, som du lægger fuglen på og sørg også for at have en lille skarp kniv, en fjerkræsaks eller grensaks og en affaldspose lige ved siden af. Klip fødderne og benene af med saksen og læg fasanen på ryggen.

fasan, sådan flår du en fasan

Tag kniven, hiv lidt ud i skindet på brystet og lav et lille snit, så du kan få et par fingre ind under skindet og begynde at krænge det af fuglen. Du kan krænge det meste af fjerdragten af uden at bruge andre redskaber end hænderne. Saksen findes frem igen, når du kommer til vingerne og hovedet, ligesom du sandsynligvis får brug for kniven, når du skal løsne skindet ved lårene.

fasan, sådan flår du en fasan

Derefter er det tid til at tømme fasankroppen. Tag først fat ved halsåbningen og lirk kroen løs, som sidder lige under halsen på fasanen. Det er en lille ‘pose’, som er fyldt med fasanens sidste måltid. Træk den ud af fasanen og klip den af.

Vær forsigtig, når du fjerner indvoldene – du må ikke stikke hul på tarmene, så indholdet kommer i berøring med kødet.

Slut af med at skylle fasanen i koldt vand – og så er den ellers klar til madlavningen!10 thoughts on “Sådan flår du en fasan”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *