Cremet hokkaidosuppe

hokkaidosuppe, hokkaido græskarsuppe, græskarsuppe, suppe, vegetar, hokkaido græskar, græskar, timian, løg, gulerødder, grøntsagsbouillon, bouillon, chilipulver, chili, flødeJeg må hellere komme i gang med månedens benspænd, inden jeg begynder at fortælle om weekendens udflugt til London.

Vi starter i den lidt mere voksne ende af Halloween-skalaen, for inden vores rejse sørgede jeg for at rydde ud i resterne i køleskabet, og her var der blandt andet et stort stykke hokkaido-græskar til overs fra den lune hokkaido-salat, som jeg lavede i slutningen af sidste måned. Jeg skævede først til en græskar-kartoffelsuppe, som jeg lavede for et par år siden, men jeg endte med at lave en cremet hokkaidosuppe i stedet. For eksempel bagte jeg græskarret i ovnen i stedet for blot at stege det i en gryde, for jeg skulle alligevel bage panforte (jo, det kan du godt slippe af sted med at lave nu, selvom det reelt set er en juleopskrift).

Cremet hokkaidosuppe
2 personer

2/3-del af et stort, økologisk hokkaido græskar
lidt olivenolie
1 spsk frisk timian
1 stort løg
2 gulerødder
6 dl stærk grøntsagsbouillon
3 tsk chilipulver
salt og peber
lidt citronsaft
½ dl fløde

pynt: sprødt bacon og evt. en (plastik-)edderkop
– eller vegetarpynt: ristede græskarkerner

Skrab græskarkernerne ud og skær græskarret i mundrette tern. Vend dem i en smule olivenolie og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys timian over og bag dem i ovnen i en halv time. Skær imens løget i tynde både og gulerødderne i tynde skiver og steg dem møre på en pande i lidt olivenolie. Tilsæt græskarternene og chilipulveret og lad det stege et par minutter. Tilsæt grøntsagsbouillonen. Lad det simre i ti minutter og tag så gryden af varmen. Blend det til en rimelig ensartet masse med en stavblender – denne hokkaidosuppe må gerne beholde lidt struktur, så lad være med at blende den i flere minutter. Smag til med salt, peber, fløde og citronsaft.

Hvis du undlader baconen, kan vegetarerne også være med – men sørg i så fald med at drysse lidt flager af tyndt knækbrød eller noget lignende sprødt på, så din hokkaidosuppe også har lidt ‘knas’ på toppen.

Note: Det lykkedes endnu en gang at lave en så cremet og velsmagende hokkaidosuppe, at gemalen kom med flere begejstrede udbrud undervejs, og da hverken han eller jeg er så meget til supper, så er det lidt af en bedrift. Jeg plejer dog at have succes med de mere cremede/fyldige grøntsagssupper, hvilket dette eksperiment også bekræftede.

Husk, at hvis du allerede har fundet plastikedderkopperne frem, så vil sådan en pynte rigtig godt på denne ret (suppen er så tyk, at det lille plastikdyr sagtens kan trampe rundt på overfladen). Jeg må hellere se at kommet på loftet efter mine…

15 thoughts on “Cremet hokkaidosuppe

  1. Uhm, suppetid! Har lige tænkt, at jeg må igang med at lave noget suppe snart.
    Troede faktisk, at du havde dine plastikdyr fremme hele året! 😉

  2. Uh du får mig til at savne min mors græskarsuppe – savle savle.
    Det er flere år siden jeg har fået det faktisk.

    Måske jeg skulle lokke lidt med hende… ved nemlig ikke om jeg gider al den mas med græskar i år når jeg nu bor i et lejlighedskompleks. Det er lidt sjovere at kunne stille græskaransigt udenfor sin dør når den befinder sig udenfor 😛

    Kunne self stille en på kommoden i entréen, men ved ikke rigtig om det ville blive for ulækkert….

  3. Det lyder meget, meget lækkert og skal prøves her hos os, selv om det er ikke så tit, vi får suppe. Men med en plastikedderkop på toppen er jeg sikker på, den vil gøre lykke 🙂

  4. Hvis nu I havde spist på Noma i stedet for, havde der sikkert været en rigtig levende edderkop i suppen – det skulle være en smal sag for mig at lukke et par vinduer op, snuppe indtil flere edderkopper og sende dem til dig!
    Elsebeth

    • Tror ikke de kaster sig ud i edderkopper – men mon ikke de kunne være friske på at servere græshopper? Det har Heston Blumenthal gjort på et tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *