Majs-risotto

Majs-risotto

Da jeg annoncerede mit mere majs-benspænd, foreslog Venter på Vin, at jeg skulle lave majs-risotto i denne måned. Og da risotto er en skøn ret, som man kan variere en del, så hapsede jeg straks den idé!

Jeg tog udgangspunkt i min ærte-risotto, men skiftede selvfølgelig ærter ud med majs, og så tilføjede jeg purløg. Jeg brugte grøntsagsbouillon for at holde retten helt vegetarisk, men du kan naturligvis også bruge hønsebouillon, hvis det er lettere for dig. Nåja, og så måtte jeg undvære risotto-ris denne gang, fordi vi var løbet tør, men jeg vil anbefale dig at bruge dem, hvis du prøver opskriften.

Majs-risotto – majsotto

2 personer

150 g risotto-ris (grødris kan til nøds bruges)
150 frosne majs
en klat smør
½ løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakkede
1½-2 dl hvidvin
4 dl grøntsagsbouillon
1½ spsk friskhakket purløg
1½ dl friskrevet hård ost – allerhelst Vesterhavsost eller PrimaDonna
salt og godt med peber
evt. en klat smør mere

Smelt smør på en pande og svits løg og hvidløg et minuts tid ved mediumvarme. Tilsæt risene og giv dem et minut, inden du hælder hvidvinen på. Lad det simre, indtil risene har optaget vinen og tilsæt så lidt af bouillonen. Lad det simre videre – husk at røre i det ind imellem – og tilsæt så lidt mere af bouillonen, når det er ved at koge tør. Fortsæt sådan, indtil næsten al bouillonen er optaget. Tilsæt majsene og purløgene og rør godt rundt. Tilsæt det sidste bouillon. Hvis risene ikke er møre på dette tidspunkt, kan du tilsætte lidt vand og fortsætte indkogningen, indtil risene er klar.

Tag panden af varmen og vend den revne ost i din majs-risotto. Smag den til med salt, peber og evt. en klat smør. Servér retten, som den er, eller eventuelt sammen med en grøn salat.

Note: Majs-risotto (eller majsotto som jeg fik kaldt den i et vittigt øjeblik) er en mild og dejlig vegetarret. Husk at bruge en hård ost, der har lidt smag (som dem, jeg foreslår længere oppe), da retten indeholder meget få smagsgivere.



2 thoughts on “Majs-risotto”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *