ricottais, ricotta, is, sirup, rørsukker, fløde, vaniljesukker, citroner, dessertDa jeg havde hjemmelavet is-benspænd i sommers, havde jeg tænkt mig at lave en ricottais – men nåede det desværre ikke i løbet af måneden. I stedet gik jeg i køkkenet og eksperimenterede mig frem til denne ricottais, da gemalen og jeg havde bryllupsdag i søndags – og så skulle der naturligvis være en lille dessert til at slutte måltidet af med.

Ricottais
3-4 personer

250 g ricotta
1½ dl rørsukker
1½ dl vand
1 dl fløde
½ tsk vaniljesukker
1 tsk fintreven skal fra øko-citron

Hæld sukker og vand i en gryde og varm det op, indtil sukkeret er smeltet. Køl siruppen ned i køleskabet, indtil den er helt kold. Hæld ricotta, sirup, fløde, vaniljesukker og citronskal i en skål og pisk det til en jævn masse. Hæld det på en ismaskine og kør det en fin, glat ricottais. Servér den med det samme eller put den i fryseren. Spis den inden for en uge.

Note: Frisk, delikat og lækker ricottais, som jeg pyntede med lidt hakkede mandler. Du kan muligvis godt skære lidt ned på sukkermængden, men endelig ikke for meget – siruppen er med til at give isen en god konsistens.