rabarbermarmelade, rabarber, stevia, sukkerfri, marmelade, lchfRabarberne strutter af saft og kraft for tiden, men det er ved at være sidste udkald. Rabarber skal helst høstes inden Sct. Hans af hensyn til syreindholdet i rabarberstænglerne, så jeg smuttede ud i haven i går for at luge ud i det lille rabarberbed. Mens jeg plukkede, fik jeg lyst til at lave marmelade, men da jeg pt. spiser efter LCHF-principperne, kunne jeg jo ikke bruge sukker. Til gengæld har jeg stevia på lager, så det brugte jeg i stedet til denne simple rabarbermarmelade.

Rabarbermarmelade
1 glas

300 g tynde friske rabarber
2 spsk stevia
1½ dl vand

Fjern bladene på rabarberne og vask stænglerne, inden du skærer dem i mindre stykker. Hæld rabarberstykkerne i en gryde sammen med vand og stevia og lad det simre, indtil rabarberne er kogt helt ud. Hæld din rabarbermarmelade på et skoldet glas.

Note: Denne rabarbermarmelade er knapt så sød og mere kraftig i smagen, end en marmelade med sukker vil være. Steviaen er med til at give marmeladen en mere ‘mørk’ smag – lidt ligesom hvis du havde brugt mørkt rørsukker i marmeladen. Jeg glæder mig allerede til at bruge min rabarbermarmelade til et stykke blåskimmelost – der vil den være helt perfekt – eller måske sammen med en klat flødeskum eller oven på græsk yoghurt?

rabarbermarmelade, rabarber, stevia, uden sukker, marmelade, lchf, syltning