Rabarbermarmelade med stevia – LCHF-style

Rabarbermarmelade med stevia – LCHF-style

Rabarberne strutter af saft og kraft for tiden, men det er ved at være sidste udkald. Rabarber skal helst høstes inden Sct. Hans af hensyn til syreindholdet i rabarberstænglerne, så jeg smuttede ud i haven i går for at luge ud i det lille rabarberbed. Mens jeg plukkede, fik jeg lyst til at lave marmelade, men da jeg pt. spiser efter LCHF-principperne, kunne jeg jo ikke bruge sukker. Til gengæld har jeg stevia på lager, så det brugte jeg i stedet til denne simple rabarbermarmelade.

Rabarbermarmelade

1 glas

300 g tynde friske rabarber
2 spsk stevia
1½ dl vand

Fjern bladene på rabarberne og vask stænglerne, inden du skærer dem i mindre stykker. Hæld rabarberstykkerne i en gryde sammen med vand og stevia og lad det simre, indtil rabarberne er kogt helt ud. Hæld din rabarbermarmelade på et skoldet glas.

Note: Denne rabarbermarmelade er knapt så sød og mere kraftig i smagen, end en marmelade med sukker vil være. Steviaen er med til at give marmeladen en mere ‘mørk’ smag – lidt ligesom hvis du havde brugt mørkt rørsukker i marmeladen. Jeg glæder mig allerede til at bruge min rabarbermarmelade til et stykke blåskimmelost – der vil den være helt perfekt – eller måske sammen med en klat flødeskum eller oven på græsk yoghurt?8 thoughts on “Rabarbermarmelade med stevia – LCHF-style”

  • Hej Piskeriset… hvor længe mon sådan en marmelade kan holde sig? og hvilken stevia har du brugt?

    • Godt spørgsmål. Normalt kan marmelade holde temmelig længe, eftersom sukkeret er med til at forlænge holdbarheden, men jeg ved faktisk ikke, om stevia også påvirker marmeladen på samme måde. Jeg har brugt stevia fra originalstevia.com

    • Jeg synes ikke, at den var bitter, men marmeladen havde en ‘dybere’ og mere ‘mørk’ smag, end hvis man havde brugt almindeligt rørsukker.

  • Jeg har aldrig prøvet stevia, men det lyder godt, at det giver en marmelade, der er knapt så sød og mere kraftig i smagen!

    • Jeg tror, du vil kunne lide det! Mon ikke jeg skal have en mad i morgen tidlig, hvor der er blåskimmelost og rabarbermarmelade på? Det skal da testes grundigt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *