2 slags kirsebærlikør

kirsebærlikør, likør,vodka, kirsebær, rørsukker, hvid rom, vaniljestang, vanilje, stjerneanisForleden havde jeg en bakke kirsebær, som var begyndt at blive lige lovlig modne, så der skulle handles hurtigt. Jeg kunne selvfølgelig have spist dem råt (elsker kirsebær!), men jeg havde lyst til at eksperimentere lidt og fik derfor lyst til at lave kirsebærlikør.

Jeg kan godt lide at være i god tid – sidste år lavede jeg således en julekage, som krævede 8-9 måneders forberedelse – og sidste sommer lavede jeg også kirsebærsauce, som skulle bruges sidste jul. Og sådan apropos jul fik jeg lyst til at lave kirsebærlikør. Jeg havde set hos Mads Madglad, at det var ret let, og så lavede jeg to små portioner – en, der mindede en del om Mads’ og en, hvor jeg skejede mere ud. Jeg er ret spændt på, hvordan de bliver, for de skal trække 2-6 måneder, før de er klar til at drikke, så det er bare om at komme i gang nu!

Kirsebærlikør med vaniljestrejf
150 g udstenede kirsebær
150 g rørsukker
1½ dl vodka
½ vaniljestang

Kirsebærlikør med stjerneanis
150 g udstenede kirsebær
150 g rørsukker
1½ dl lys rom
½ vaniljestang
1 stjerneanis

I begge tilfælde blander du alle ingredienser i et skoldet sylteglas (sørg inden for at flække vaniljestangen og røre vaniljekornene godt rundt i resten af ingredienserne, inden du smider vaniljestangen ned i glasset). Stil din kirsebærlikør på køl og sørg for at røre jævnligt i glassene – eller i den mere festlige udgave – ryste dem (sørg for, at låget lukker godt til!).14 thoughts on “2 slags kirsebærlikør”

 • Altså, hvor ville jeg gerne jeg havde tiden til bare at kopier din blog!

  Det er så spændende. Glæder mig meget til at høre om resultatet, for det er desværre nok en af de ting jeg ikke når at prøve.

 • Det lyder rigtig spændende, Piskeris! Jeg har aldrig prøvet at lave likør, men kun vin, og det var ikke et resultat, jeg er helt stolt af. Jeg kunne tænke mig at prøve at lave både kryddersnapse og likører! En af vores venner stille gerne an til prøvesmagning :O)

 • Se det er endnu en af de ting, hvor jeg ikke kan være med… Det ville aldrig lykkes mig at lade være at spise de resterende kirsebær rå. Jeg elsker kirsebær ud over alle grænser! Får dem desværre næsten aldrig.
  (Den anden ting er romkugler, som kræver kagerester, hvilket jeg heller aldrig har…)

 • Tør jeg fortælle, at den mark, der støder op til vores grund er en kæmpe kirsebærplantage?? Godt nok surkirsebær, men indimellem får vi en pose som straks omdannes til kirsebærsnaps – det smager fortryllende. Dine varianter lyder lækre. Tror at stjerneanisen vil passe godt til.

 • Grith – ja, du har ret travlt, så det kan jeg godt forstå, hvis du ikke når. Men det her er en af de ting, som passer sig selv det meste af tiden, så hvis du får muligheden, skal du endelig hoppe med på vognen 🙂

 • Så har jeg forsøgt mig med at omdanne min egen avl til dejlig julelikør. Opbevarer du blandingen i køleskabet i 2-6 måneder, og bliver sukkeret opløst over tid eller???
  Filtreringen skal vel ske gennem klæde hvorefter igennem kaffefilter?
  Tak for inspirationen, dejlig blok! Glæder mig til resultatet…

  • Ja, jeg havde dem i køleskabet og sørgede for at røre i dem jævnligt (med en skoldet ske) eller ryste dem, så sukkeret blev opløst. Jeg tror dog, at der lå en lille sjat sukker tilbage til sidst 🙂

   Jeg vil i øvrigt anbefale at bruge sure kirsebær, så likøren får lidt ‘kant’ og ikke bliver alt for sød.

  • Rimelig sød men også med en fin smag af stjerneanis. Jeg brugte den blandt andet til nogle kager 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *