kirsebærmuffins, muffins, kage, dessert, hvedemel, grahamsmel, bagepulver, smør, rørsukker, æg, vaniljesukker, marcipan, creme fraiche, kirsebær
Tidligere på ugen havde jeg lovet at medbringe kage, og det så jeg som en kærkommen lejlighed til at bage kirsebærmuffins! Jeg er typen, der elsker at købe muffinforme og kagepynt – men er knapt så god til at få det brugt, da jeg oftest bager tærter eller lignende kager, hvor behovet for pynt er knapt så stort.

Men nu skulle det være. At jeg så ikke nåede at få taget billeder, da jeg havde pyntet mine kirsebærmuffins – deeet taler vi ikke højt om. Men jeg endte faktisk med at dekorere dem med lidt vaniljecreme.

Kirsebærmuffins
12 stk.

2½ dl hvedemel
1 dl grahamsmel
1 tsk bagepulver
en knivspids salt
75 g smeltet smør
2 dl rørsukker
1 stort æg
1 tsk vaniljesukker
75 g revet marcipan
4 spsk creme fraiche
150 g friske kirsebær skåret i mindre tern

Tænd ovnen og sæt den på 175 grader. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. I en anden skål piskes smør og rørsukker grundigt, så det bliver en lys og luftig masse. Pisk æg, vaniljesukker, creme fraiche og marcipan i og tilføje lidt efter lidt melblandingen. Vend kirsebærrene i og fordel dejen i muffinsforme. Bag dine kirsebærmuffins i ovnen i ca. 20-25 minutter. Stik evt. i en af kagerne med en tynd træpind for at tjekke, om den er gennembagt.

Når dine kirsebærmuffins er kølet af, kan du dekorere dem – for eksempel med vaniljecreme.

Note: Disse kirsebærmuffins er ikke voldsomt søde til trods for sukkermængden, så det passede sig fint med vaniljecreme på toppen. Men de er også dejlig friske uden, og læg så lige mærke til, hvor sunde de er – der er jo både bær og grahamsmel i… 😉