Brændte mandler med kanel

Brændte mandler med kanel

4. december – brændte mandler med kanel

Jeg har altid elsket brændte mandler, og jeg plejer at lave dem på samme måde hver jul. Nu tænkte jeg dog, at det kunne være hyggeligt at lege lidt videre med smagen, så jeg brugte rørsukker (det er efterhånden sjældent, at vi har almindeligt hvidt sukker i huset), og så tilføjede jeg et godt skud kanel til mine brændte mandler. Det kan jeg godt anbefale! Jeg læste for nylig en opskrift på brændte mandler i en konfektbog, hvor forfatteren tog mandlerne af langt tidligere, end jeg er vant til, så det prøvede jeg også først, men der blev sukkerlaget alt for tyndt og klistret, så jeg gav det lidt længere tid på panden, så det blev helt, som det skal være.

200 g mandler
150 g rørsukker
½ dl vand
1 spsk eddike – jeg brugte æblecidereddike
2-3 tsk kanel
en lillebitte smule fintkornet salt

Bland mandler, rørsukker, vand, eddike og kanel på en pande og varm den op. Sukkermassen vil på et tidspunkt blive klæbrig og dernæst helt tørt og sukret. Det skal du dog ikke blive bekymret over – vent blot lidt, og så vil sukkeret igen blive flydende og karamelliseret. Så hælder du mandlerne over på en bageplade, hvor der er lagt bagepapir på, og så skiller du mandlerne ad med to gafler. Pas på – sukkermassen er brændende varm på dette tidspunkt, og du kan let få brændt dig på den – jeg taler af erfaring! Drys en lillebitte smule salt over dine brændte mandler, mens de stadig er meget varme, og vent så ellers til de er kolde – så kan de spises!

Note: Brændte mandler bliver absolut ikke dårligere af kanel og salt. Jeg skyndte mig at give dem til gemalen og de to venner, vi havde på besøg – så kunne de spise mandlerne, så jeg ikke kom til at forgribe mig på de lækre nødder!

Flere konfektopskrifter

 

brændte mandler, konfekt, mandler, rørsukker, æblecidereddike, eddike, kanel


17 thoughts on “Brændte mandler med kanel”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *