Kardemommetrøfler

kardemommetrøfler, trøfler, konfekt, fløde, kardemomme, chokolade, kakao, kardemomme, mørk chokolade13. december

Jeg overvejede at lave kaneltrøfler igen, for de smager virkelig godt og passer godt til jul, men da jeg også vil prøve noget nyt, så kastede jeg mig over kardemomme denne gang. Trøfler mætter godt, og det gør disse kardemommetrøfler også, så sørg for at nyde dem langsomt.

100 g mørk chokolade 70%
2 spsk fløde
1 tsk kardemomme
1 spsk smør

rulles i en blanding af kakao, kardemomme og fintrevet mørk chokolade

Smelt mørk chokoladen langsomt – enten ved at zappe den ved lav varme og i korte intervaller i mikrobølgeovnen eller over et vandbad. Rør derefter blødt smør, fløde og kardemomme i. Stil det i køleskabet til næste dag. Form kugler af trøffelmassen og tril det i en blanding af kakao, kardemomme og fintrevet mørk chokolade.

Note: Sjovt twist med kardemommesmagen og disse kardemommetrøfler er næsten lige så gode som kaneltrøflerne, der er min favorit.

Flere konfektopskrifter

10 thoughts on “Kardemommetrøfler

  1. Vibeke – mange tak 🙂
    Det er det nemlig, men jeg får desværre ikke brugt det så tit. Jeg forbinder det i øvrigt med fødselsdag, fordi jeg altid fik boller med kardemomme og rosiner i, når jeg havde fødselsdag som barn – mmm!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *