rocky road, konfekt, chokolade, mørk chokolade, smør, sirup, cocktailbær, digestive kiks, skumfiduser14. december

Sidste år bloggede Foodfanatic om Rocky Road, og jeg faldt straks for billedet af de fine stykker. Jeg kunne dog se, at der var rosiner i den oprindelige udgave, og det er gemalen ikke fan af, så nu har jeg lavet denne udgave uden, hvor jeg også brugte lidt flere cocktailbær.

125 g mørk chokolade 70%, hakkes groft
50 g smør
1 spsk sirup
45 g cocktailbær, hakket
100 g Digestive kiks, knuses groft (evt. lidt mindre mængde)
50 g skumfiduser, skåret i mindre stykker

Hæld chokolade, smør og sirup i en gryde og smelt det ved lav varme. Rør godt rund, inden du tilsætter resten af ingredienserne, der skal vendes grundigt i chokolademassen. Hæld det derefter i et firkantet fad foret med bagepapir og stil det køligt et par timer, inden du skærer dem ud i firkanter. Rocky Road kan pyntes med lidt drysset flormelis – så ser de også mere julede ud.

Note: Rocky Road er en god – og lidt solid – konfekt, som du godt kan opfatte som en lidt sundere udgave af kiksekage. En anden gang vil jeg nok putte endnu flere skumfiduser og cocktailbær i min Rocky Road, for i denne udgave dominerer kiksen, og jeg synes godt, de to andre ingredienser må lege lidt mere med.

Flere konfektopskrifter