Juletræstamme med kanel og syltede abrikoser

juletræstamme, konfekt, jul, julekonfekt, marcipankonfekt, marcipan, mørk chokolade, chokolade, abrikoser, cognac, kanel, krymmel24. december
Som afslutning på konfektjulekalenderen har jeg valgt at tage en klassiker – nemlig en juletræstamme, en julestamme, en træstamme eller hvad den nu hedder i din omgangskreds – og putte noget alternativ fyld i. I mit barndomshjem sluttede vi altid af med at lave en juletræstamme, når vi lavede den julekonfekt, der skulle serveres juleaften. Her blev den skåret i skiver og serveret på et fad sammen med resten af konfekten. I barndomsversionen var fyldet altid blød nougat, men i år havde jeg lyst til at lave en ny udgave af den klassiske juletræstamme.

Jeg brugte:
– marcipan
– mørk chokolade
– abrikoser skåret i strimler og marineret i cognac i mindst et døgn
– kanel og sukker blandet sammen
– pynt

Rul marcipanen ud og læg de syltede abrikoser på – sørg helst for, at de ikke er alt for våde, når du bruger dem. Drys kanelsukker på abrikoserne og fold forsigtigt marcipanen om fyldet. Glat marcipanrullen og lad den tørre lidt, inden du overtrækker den med smeltet mørk chokolade. Husk at drysse lidt funky pynt på, inden chokoladen størkner.

Note: Dette er pt. min foretrukne udgave af den klassiske juletræstamme, men du kan selvfølgelig sagtens variere fyldet og for eksempel bruge syltede kirsebær eller rødvinssyltede figner.

Flere konfektopskrifter

11 thoughts on “Juletræstamme med kanel og syltede abrikoser

  1. Vibeke – tusind tak og i lige måde! Haha, nej det gør vi ikke, men jeg har også fundet abrikoser, dadler og klementiner frem, så vi ikke går helt i sukkerchok 😀

  2. Madame – mange tak! Jeg blev helt overrasket over, hvor godt det passede sammen, så jeg er søreme kommet til at tage et stykke her til eftermiddag! 😀

    Tak og i lige måde 🙂

  3. Det lyder som en skøn kombi. Specielt når man som jeg både er vild med marcipan, abrikoser og chokolade (og…. og…. :-). Tænker, at abrikoserne også kunne marineres i noget andet sprut som man måtte have indenfor rækkevidde. Håber, at du og dine havde en skøn juleaften.

  4. Hej hverdagsmaden!
    Tusind tak! Se, noget af det bedste ved konfekt er, at man kan lave det året rundt, selvom folk let glemmer det, så kast du dig bare ud i det alligevel 😉

  5. Pingback: Frugtflæsk med appelsin - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *