Konfekt – appelsinkugler og hvide trøfler

Jeg har haft travlt med at lave konfekt de sidste dage. Noget skal bruges som gave, og noget skal bruges i næste uge. Vi kunne selvfølgelig aaaaldrig selv finde på at spise noget af det, og jeg fløjter naturligvis hele tiden, mens jeg laver det.

… eller noed…

De to første opskrifter kommer her. Den første – appelsinkugler – legede jeg mig frem til i køkkenet. Den anden har jeg fra Hannes blog, og det er en hurtig og lækker måde at lave juleguf på – prøv den!

Appelsinkuglerappelsinkugler, konfekt, marcipan, mørk chokolade, chokolade, appelsiner, Cointreau, kakao, kokosmel

500 g marcipan
100 g hakket mørk chokolade
fintrevet skal fra en øko-appelsin
4-5 spsk Cointreau
1-2 spsk kakao
kokosmel til pynt

Alt undtagen kokos blandes sammen. Konfektmassen stilles i køleskab – gerne natten over, og når den er blevet stiv nok, trilles den til kugler, der vendes i kokosmel.

Note: Disse appelsinkugler har en fin smag af appelsin og kokos, som går godt sammen med den mørke chokolade.

Hvide trøfler med citron
hvide trøfler med citron, trøfler, konfekt, hvid chokolade, chokolade, citroner, fløde, flormelis
200 g hvid chokolade
2 spsk citron saft
½ tsk fintrevet citronskal
2 spsk fløde
flormelis til pynt

Hak chokoladen fint og smelt den forsigtigt i mikrobølgeovn eller over vandbad. Rør citronsaft, citronskal og fløde i chokoladen. Lad det køle af, til det bliver fast men ikke helt stift. Rul det til kugler og vend dem i flormelis. Stil dem koldt.

Note: Jeg er jo helt pjattet med citron, så det var rigtig dejligt med citronpiftet i smagen. Det er dog også en ret kompakt form for konfekt, så man spiser kun lidt af det ad gangen.

14 thoughts on “Konfekt – appelsinkugler og hvide trøfler

 1. Det ser lækkert ud. Dem med citron må jeg lave en dag. Det lyder ret friskt. Må prøve at fløjte når jeg går igang med at lave konfekt… Jeg ender næsten altid med mavepine og sukkerchok 😀

 2. Fantastisk med konfekt!!
  Dejlgit, at du kunne lide de hvide trøfler. Jeg tror, at jeg vil prøve at putte lidt mere citron i næste gang – synes godt, at de kan bære det.
  Ærgerligt med marcipan/appelsinkuglerne – det er ellers en god kombination med appelsin, chokolade og marcipan.

 3. Ih, hvor lyder det dog lækkert! De opskrifter skulle jeg have haft med til familiekonfektdagen forleden ;O) Så havde jeg slået ungersvenden med marcipanlokomotivet med flere længder …

 4. NYBH – Du inviterer bare! 😀

  Men disse her var nu til et par stykker, der har hjulpet os i huskøbsfasen – den sidste portion kan vi forhåbentlig aflevere i morgen 🙂

 5. Hanne – ja, de er virkelig lækre! Og ekstra citron – ja, det tror jeg, du har ret i (men jeg er også citronoman ;-)).

  Jeg overvejede også at bruge revet appelsinskal i opskriften, men på det tidspunkt havde jeg lige bakset med at rive appelsin og var ikke lige i humør til det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *