Kakaokugler med likør

kakaokugler, konfekt, trøfler, mælkechokolade, Mozart Black Chocolate Likør, chokolade, fløde, mørk chokolade, kakaopulver6. december

Jeg blev for nylig kontaktet af MixMeister for at høre, om jeg havde lyst til at afprøve en kakaolikør, og da jeg er pænt nysgerrig, sagde jeg ja tak. Den havde en fin kakaosmag, som ikke var specielt sød og slet ikke så klistret, som Bailey’s godt kan være, og så skulle den naturligvis bruges til en portion kakaokugler!

Jeg lavede bevidst disse kakaokugler lidt mindre, end jeg ellers plejer at lave konfekt, da de smagsmæssigt fylder godt i munden. Jeg brugte lys chokolade i opskriften – noget jeg havde købt i Frankrig i sommers. Jeg synes generelt, at det er sjældent, at jeg kan finde en fornuftig lys chokolade her i Danmark, hvor der er mest salg i den helt mørke chokolade. For at smagen ikke skulle blive for sød, blev mine kakaokugler rullet i en blanding af meget mørk og fintrevet chokolade samt mørk kakaopulver.

200 g hakket lys chokolade
3 spsk Mozart Black Chocolate Likør
3 spsk fløde
fintrevet 85% mørk chokolade
mørk kakaopulver

Smelt forsigtigt den lyse chokolade og bland kakaolikør og fløde i. Stil det i køleskab til næste dag. Tril kugler af chokolademassen og vend dem i en blanding af revet mørk chokolade og kakaopulver. Lad højst 20% af overtrækket bestå af kakaopulver, da den mørke chokolade ellers ikke vil sidde fast på kuglerne.

Note: Disse kakaokugler har en rigtig dejlig konsistens og smager tydeligt af kakao og chokolade. Det er sådan en slags konfekt, som du blot putter i munden og lader smelte ganske langsomt. Mmm!

Flere konfektopskrifter

17 thoughts on “Kakaokugler med likør

  1. Jeg bliver SÅ fed her i december med al den konfekt jeg skal lave/spise !!!
    Ps… Spændende med den likør. Den lyder til at være værd at afprøve.

  2. Vibeke – hæhæhæ! Jeg sørger også virkelig for at prakke meget af det på mine omgivelser, for ellers bliver denne måned alt for farlig for mig!

    Jeps, den overraskede positivt, så den er jeg glad for, at jeg sagde ja til at prøve, for ellers tror jeg ikke, jeg havde fået smagt den – jeg havde som sagt forventet, at den var langt sødere.

  3. NYBH – ja, den var ret kold, og da jeg godt kan lide at lege med likører (som alt andet lige ofte er temmelig sødt ;-)), så var denne her ikke så sød, som jeg frygtede 🙂

  4. Pingback: Chokoladekarameller | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *