Der jules i det lille hjem…

risengrød

De små skal også have det godt her til jul…

Jeg fik juleferie her til eftermiddag, og så snart arbejdscomputeren var slukket, satte jeg en dvd med klip fra Astrid Lindgren-klassikere på, og så blev der ellers pakket gaver til den store guldmedalje. Senere kogte jeg risengrød, og der var selvfølgelig en lille portion til loftsnissen, som jeg straks satte op – han skal også vide, at det er jul!

Jeg har også nået at se juleklassikeren Muppets Christmas Carol – altså, for mig er det en klassiker, for den har jeg set hver jul i de sidste 15 år – og om lidt smutter jeg i køkkenet for at lave lidt søde sager til i morgen samt få de sidste hjemmelavede gaver på plads. Jeg har nemlig for vane at give hjemmesyltede eller hjemmebagte sager, og i år er ingen undtagelse. Hvad jeg vil lave, kan jeg desværre ikke røbe endnu, men har du selv mod på at kaste dig ud i noget, kan jeg blandt andet anbefale æblesirup, ølsirup og julemarmelade, men du kan også kigge mit syltningsarkiv igennem og se, om ikke der er noget, der passer med, hvad du har på lager i skuffer og fryser. Konfekt er også en dejlig gave at give, så har du brug for inspiration, kan du kigge i konfektarkivet – der er mange sjove ting iblandt.

Selvom julen – for danskernes vedkommende – kulminerer i morgen, så er jeg langt fra færdig med at blogge om jul fra andre lande, så glæd dig til flere skønne julesager fra andre dele af verden. Indtil jeg vender tilbage med flere indlæg, kan du læse Politikens artikel om julefejring i andre lande, men denne her er nu også interessant.

Nu er der blot tilbage at ønske jer alle sammen en rigtig glædelig jul. Må I nyde den i fulde drag sammen med folk, I holder af, og må den være fyldt med glæde, latter og god mad. Husk, at maden først feder dagen efter, og der er du alligevel ikke hjemme 😉

24 thoughts on “Der jules i det lille hjem…

  • Ups! Jamen så husk at lukke øjnene, mens du spiser – så feder det heller ikke 😀

   Mange tak og i lige måde 🙂

 1. Glædelig jul, Piske 🙂 Jeg skal da lige love for at du har været effektiv! muppets christmas carol er også indbegrebet af jul for mig, den er bare så pokkers uhyggelig 😉

  • I lige måde! Hehe, og så ikke et ord om, at jeg lige har set extended version af The Fellowship of the Ring – men nu er det også sengetid 😀

 2. Glædelig jul til dig, Piskeris og dejligt at du tænker på de små på loftet. Vi har desværre ikke rigtig noget loft, så jeg ved ikke helt hvor jeg skal finde dem hende 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

  • De må være udenfor – håber ikke at prinsessen har skræmt dem, når hun har været på musejagt 😉
   Glædelig jul!

  • You’re welcome! Og jeg må hellere op og fjerne den tomme skål her i eftermiddag, mens der stadig er lys, så jeg ikke skal famle rundt med lommelygte som i forgårs 😀

 3. Glædelig jul, kære Piskeris! Hvor er det det dejligt at se, at du har husket loftsnissen. Og sikke en god idé med dine hjemmelavede gaver. Har I mon fulgt traditionerne i julemenuen?

  • Ja, det gjorde vi – og ikke kun fordi vi spiste hos svigerforældrene 😉
   Juleaftensmaden tør jeg alligevel ikke røre ved – andet end jeg da lavede en forretssalat sidste år, men and, sovs og kartofler – det skal man jo have ♥

 4. Også en rigtig god jul til dig og din familie. Nu skal jeg ind og have helstegt pattegris. Den har været 4 timer i ovnen og det dufter herligt 🙂

  • Nøøøøj! Det vil jeg også prøve et år 😀
   Men så skal det være et år, hvor der er garantereret snefrit den 24. – men på den anden side så er der jo næsten altid det 😉

  • Den har været ganske afslappende – blandt andet fordi gemalen har været syg :-/
   Men vi har da fået set en del film.

 5. Pingback: Syltet butternut squash | Piskeriset på eventyr

 6. Pingback: Syltet butternut squash | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *