Linseis med kanel

Den anden dag besluttede jeg, at nu skulle jeg udfordre mit eget benspænd lidt – det er let nok at afprøve forskellige typer bønner og linser i forskellige salater og lignende, men hvordan arter de sig i en ‘fremmed’ ret? Jeg har godt nok prøvet linser i boller, men det var ikke nok, for det kunne også være sjovt at lave en linseis!

Linseis med kanel

150 g kogte røde linserlinseis, is, røde linser, rørsukker, fløde, yoghurt naturel, vaniljesukker, vanilje, kanel
60 g fintmalet rørsukker
½ dl fløde
1½ dl yoghurt naturel
½ tsk vaniljesukker
1½ tsk kanel

Blend de kogte linser sammen med sukkeret. Rør det sammen med resten af ingredienserne og stil det i fryseren. Rør i det tre til fire gange i timen, indtil det er frosset.

Note: Jeg skal med det samme sige, at denne linseis smager ikke af linser! Til gengæld går vanilje- og kanelsmagen tydeligt igennem, og den største forskel er mest konsistensen. Denne linseis er lidt mere ‘tør’ i det og kan derfor godt virke noget sundere end en fuldfed flødeis. Men smagsmæssigt er den ok, og hvis du kombinerer din linseis med en sjat romtopf, så kan den fint bruges som dessert. Det vil jeg i hvert fald prøve i morgen.

10 thoughts on “Linseis med kanel

 1. Kager skal der til – ja, jeg kunne ikke dy mig og måtte lige afprøve det. Er spændt på, om smagen også er lige så fin i morgen, som da jeg lavede isen sidste weekend 🙂

  Ja, vi var også lidt bekymret – og meget overraskede – da vi så det første gang. Skøre skøre dyr…

 2. Uh, Piskehaps – det ser pivfrækt ud. Jeg vil helt bestemt gøre dig tricket efter inden længe, for den er for vild 😀

  De katte er frygtløse! Glæder mig til snart at nusse dem bag øret 🙂

  God weekend.

 3. Malou – hæhæhæ – tænkte nok du ville synes om det 😉

  Jeg tror, man skal eksperimentere mere med at gøre konsistensen mere cremet, men ellers fungerer linser udmærket i is – den er jo nærmest sund (hvor blasfemisk det end lyder).

  Jeg håber, at de i så fald vil være mindre på taget og mere på stuegulvet 😀

  Mange tak og i lige måde!

 4. Seriøst benspænd der – men hvem andre kunne næsten finde på at putte linser i is (måske bortset fra Klidmoster 🙂
  Den må helt klart indeholde flere proteiner end den sædvanlige udgave.
  P.S. Håber en kuvert er vel ankommet hos dig?

 5. Altså Piske, de katte vil da stille sig i entreen og grine af et klatretræ – det kan da overhovedet ikke udfordre dem, hvis de holder af hustage 😀 Mine to lejlighedskatte kom en dag ud på altanen ved en fejl og der gik de så i tagrenden i 3.sals højde!

  Linse-is….. ej, den tror jeg nu alligevel ikke, at jeg hopper på. Vil hellere spise linserne til maden og isen bagefter 😀

 6. Heidi – hehe, tak! Jeps, det er ikke så tit, man støder på en is med en solid portion protein i, men dette må da være et udmærket bud?

  Næsten – der lå en seddel i min postkasse om, at jeg snart skal på posthuset, så det håber jeg at nå i morgen – glæder mig!

 7. Camilla – jeg er bange for, at du har ret, men jeg synes nu, det kunne være hyggeligt. Luna har i forvejen en 'rede' allerøverst på den reol, jeg var ved siden af mit skrivebord, og der ligger hun ofte, mens jeg blogger. De to har et eller andet kærlighedsforhold til højder… sært…

 8. Hej carlamad!
  Hehe, det var i hvert fald sjovt at lave – og gemalen så ikke en gang synderlig overrasket ud, da jeg fortalte, hvad jeg har gang i – men han er efterhånden også vant til lidt af hvert 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *