Den anden dag besluttede jeg, at nu skulle jeg udfordre mit eget benspænd lidt – det er let nok at afprøve forskellige typer bønner og linser i forskellige salater og lignende, men hvordan arter de sig i en ‘fremmed’ ret? Jeg har godt nok prøvet linser i boller, men det var ikke nok, for det kunne også være sjovt at lave en linseis!

Linseis med kanel

150 g kogte røde linserlinseis, is, røde linser, rørsukker, fløde, yoghurt naturel, vaniljesukker, vanilje, kanel
60 g fintmalet rørsukker
½ dl fløde
1½ dl yoghurt naturel
½ tsk vaniljesukker
1½ tsk kanel

Blend de kogte linser sammen med sukkeret. Rør det sammen med resten af ingredienserne og stil det i fryseren. Rør i det tre til fire gange i timen, indtil det er frosset.

Note: Jeg skal med det samme sige, at denne linseis smager ikke af linser! Til gengæld går vanilje- og kanelsmagen tydeligt igennem, og den største forskel er mest konsistensen. Denne linseis er lidt mere ‘tør’ i det og kan derfor godt virke noget sundere end en fuldfed flødeis. Men smagsmæssigt er den ok, og hvis du kombinerer din linseis med en sjat romtopf, så kan den fint bruges som dessert. Det vil jeg i hvert fald prøve i morgen.