Appelsinpandekager med and og gulerødder

Appelsinpandekager med and og gulerødder

Da gemalen havde fødselsdag, serverede vi and til hovedret, og der var noget kød til overs, som vi puttede i køleskabet. I de efterfølgende dage blev resterne brugt til andre retter – blandt andet som fyld til disse appelsinpandekager. Jeg havde egentlig tænkt mig at lave disse appelsinpandekager endnu mere asian-style, men de ting havde jeg ikke lige på lager, og jeg syntes, det var vigtigere at få brugt noget fra lageret.

Appelsinpandekager

2 personer

Pandekagedej:
1 øko-appelsin
1½-2 dl hvedemel
1½ dl vand
1 æg
lidt salt
smør til stegning

Fyld:
rester fra andesteg eller evt. 1½-2 stegte andebryster
sesamolie
revne gulerødder
hakkede forårsløg

Serveres med chilisauce

Riv appelsinen på et fint rivejern og pres derefter appelsinsaften ned i en skål. Hæld appelsinskallen i skålen sammen med æg og vand. Pisk det sammen og tilsæt derefter hvedemel og salt. Pisk det til en ensartet masse. Steg to store appelsinpandekager af dejen.

Skær andekødet i mindre stykker og svits det i lidt sesamolie (eller alternativt andefedt) på en pande. Riv et par gulerødder og fyld pandekagerne med andekødet og gulerødderne. Drys lidt hakkede forårsløg over og luk pandekagen. Hæld lidt chilisauce ud over og servér med det samme.

Note: Appelsinpandekager med andefyld er let og hurtig hverdagsmad, og det er samtidig en skøn måde at få and på. Fyldet kan varieres meget afhængig af årstid og hvad du har på lager. Dette er en ret simpel udgave, da køleskabet ikke indeholdt så mange relevante råvarer den dag, men du kan sagtens bruge flere forskellige grøntsager samt krydre anden yderligere – for eksempel med ingefær eller hoisinsauce.8 thoughts on “Appelsinpandekager med and og gulerødder”

  • De ser ellers gode ud. Er sikker på at appelsin smager lækkert i madpandekager.
    Jeg tænkte ellers på dig i går. Min ældste dreng på 10 år lavede aftensmad til os. En giga pandekage med oksekød i 🙂
    Pandekagen laves i ovnen på en bageplade og så rulles den sammen som en rolade. Min dreng havde lavet noget hakket oksekødsfyld. Meget lækkert.

    • Hvis sæsonen havde været til det, ville jeg godt have brugt en masse friske, sprøde grøntsager og krydderurter, men det er jo vinter, så det var lidt svært, når nu jeg gerne så vidt muligt vil følge årstiderne, når jeg køber ind. Jeg havde dog forventet, at jeg havde hoisinsauce på lager, men det havde jeg åbenbart brugt (!), så her tyede jeg i stedet til sesamolie. Der var en ting mere, jeg troede, jeg havde på lager – men det kan jeg simpelthen ikke komme i tanke om lige nu 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *