Retter med and

Retter med and

Det er snart mortensaften! Savner du inspiration til retter med and, så kig med her. Det kan godt blive lidt omstændigt med stegt and på en hverdag, men vil du gerne have and, så er der her en række fine alternativer.

konfiteret andelår, and, andefedt, hvidløg, peanuts, kinakål, grønkål, appelsin

En af de letteste måder at servere and på er konfiteret andelår. Det er superlet at lave selv, og hvis du alligevel er hjemme om eftermiddagen, så skal dette blot smides i ovnen, og så passer retten mere eller mindre sig selv. Det kan dog blive endnu lettere, for flere af de større supermarkeder samt delikatesseforretninger sælger konfiteret andelår på glas/dåse, så her skal du blot varme det op.

Du kan også langtidsstege andelårene med lidt frugt (i stedet for fedt). Brug gerne blommer eller æbler.

and, andebryst, anisfrø, nudler, savoykål, sesamolie, nigellafrø, salat

Vælger du i stedet at købe andebryst, så er der også mange muligheder. Steger du det på panden, kan du jo kom kombinere det med alskens gode sager – for eksempel denne udgave med spidskål og figner (tørrede kan også bruges) eller med kål og nudler. Du kan selvfølgelig også servere det stegte andebryst med kogte eller stegte kartofler og så lige peppe det op med en portvinssauce eller solbærsauce til!

andetærte, madtærte, tærte, and, butterdej, salvie, fløde, æg, retter med and,

Men retter med and kan jo sagtens være meget andet. Hvad med for eksempel at servere en andetærte? En frisk salat til, og så er den hjemme. Eller hvad med andetarteletter?

andekebab, ande-kebab, kebab, and, granatæble, rødkål, fladbrød, yoghurt, tahin, retter med and

Du kan også servere det i bedste fastfood-stil såsom andekebab, andehotdog eller slider med and. Eller bruge det som fyld i madpandekager – prøv for eksempel appelsinpandekager med and eller madpandekage med and og solbær.

andesuppe, suppe, and, gulerødder, karrypasta, bouillon, retter med and

Og så kan man jo altid lave en lækker suppe med andekød i. Denne andesuppe med karry varmer tilmed rigtig godt, men du kan også vælge den lidt mildere ramen med and.

vildand med vildris, ris, and, blommer, spidskål, kål, rødvin, andefond, enebær, maizena

Men hvem siger egentlig, at du skal bruge en almindelig and? Du kan også sagtens servere vildand eller gråand.2 thoughts on “Retter med and”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *