ande-ramen, nudler, and, porre, forårsløg, bouillon, ingefær, hvidløg, fiskesauce,

Denne ande-ramen er endnu et godt eksempel på Stop-Spild-af-Mad-madlavning. I disse tider – og her taler jeg lige dele krisetid og forårstid – får jeg ryddet godt ud i lageret, og det betød, at jeg stegte en hel and i søndags! Den var købt til halv pris lige efter jul og skulle være serveret som gæstemad tidligere i marts, men det kom så ikke til at ske. I stedet har vi spist stegt and med sauce, kartofler og fintsnittet spidskål et par dage i træk, og her på tredjedagen ville jeg så lave ande-ramen af de sidste kødrester. Den er lidt i familie med den ramen med and, jeg tidligere har lavet.

Jeg kiggede, hvad jeg ellers havde i gemmerne og fandt blandt andet et glas syltet ingefær og en dåse bambusskud, som snart skulle bruges. Sidstnævnte ved jeg i øvrigt ikke, hvorfor jeg har købt, eftersom det ikke smager særlig interessant. Men hey – de er fyldt med fibre, og det mætter jo.

Ande-ramen med ingefær
2 personer

150-200 g stegt andekød, skåret i mindre stykker
1 porre, skåret i lange tynde strimler
olie til stegning
ca. 3 spsk syltet ingefær, hakket – samt syltevæde
1 fed hvidløg, finthakket
ca. ½ l andebouillon
3 spsk fiskesauce
1 pakke tykke ramennudler
(evt. 1 dåse bambusskud)
salt og peber

Derudover:
Fintsnittet forårsløg

Varm olie op i en gryde og svits halvdelen af porrestrimlerne i den. Tilsæt hvidløg og den hakkede, syltede ingefær og lad det stege et minuts tid, inden du tilsætter andekødet. Tilsæt derefter andebouillonen (jeg kogte den for et par dage siden på andeskroget) og lad det simre i ca. fem minutter. Tilsæt så fiskesauce og ramennudler samt evt. bambusskud (de kan dog udelades). Lad det simre i et par minutter og smag så din ande-ramen til med peber samt rigelig med salt.

Pynt din ande-ramen med forårsløg og servér den med det samme.

Note: Dejlig syrlig og salt ande-ramen med masser af fyld. Du kan som sagt udelade bambusskud, hvis det ikke lige er dig.