Andebryst med friske figner, balsamicoeddike og spidskål

Andebryst med friske figner, balsamicoeddike og spidskål

I sidste uge kom svigerforældrene hjem fra en lang ferie sydpå, og de havde gaver med hjem – blandt andet friskplukkede figner! Dem måtte jeg straks bruge i en ret, men i stedet for straks at sylte dem valgte jeg at lade dem indgå som en del af salaten. Disse figner er relativt små og meget milde i smagen – og utrolig smukke, når de er skåret i både.

Andebryst med friske figner, balsamicoeddike og spidskål

2 personer

300-400 g andebryst
salt og peber
olie
fintsnittet spidskål – så meget I orker
4 friske figner
balsamicoeddike og evt. honning
frisk estragon

Andebrystet/brysterne ridses med en kniv og krydres med salt og peber. Steg dem på en pande i lidt olie, til kødet er godt stegt men stadig med rosa lød. Skær kødet i skiver og læg det på et leje af fintsnittet spidskål. Skær fignerne i både og læg dem på tallerkenen. Hæld balsamicoeddike på – jeg havde en lækker solbær-version fra vores Barcelonatur, men du kan også bruge en almindelig balsamicoeddike og evt. supplere med lidt akaciehonning. Slut af med frisk estragon.

Note: Det er en dejlig enkel ret, som sagtens kan laves på en hverdagsaften, hvor du gerne vil forkæle sig selv. Den kan laves på en halv time – det er primært stegningen, der tager tid, og her passer kødet sig selv det meste af tiden.



6 thoughts on “Andebryst med friske figner, balsamicoeddike og spidskål”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *