Veganer-burger

Veganer-burger

Veganer-burger? Jamen det kan sagtens lade sig gøre. Det lavede jeg den anden dag, og både gemalen og jeg endte med at brumme tilfreds, da vi spiste hver vores veganer-burger.

Jeg tog en dåse kikærter, hældte vandet fra og blendede kikærterne sammen med 2 spsk soya yoghurt, lidt spidskommen, lidt salt, lidt peber og lidt paprika. Derefter blandede jeg lidt hvedemel i for at binde massen bedre sammen (men vær ikke for nærig med melet – det var jeg, og kikærtebøffen havde derfor lidt svært ved at hænge sammen). Jeg formede massen til to bøffer og stegte dem i rapsolie på en pande.

Jeg havde tøet et par ramsløgsboller op og smurt dem med sennep og ketchup, og så blev hver veganer-burger ellers lagt sammen med romainesalat, rødløgsringe og syltede agurker. Nammenam!8 thoughts on “Veganer-burger”

 • Loving it!
  Det kan også lade sig gøre at stege en “bøf” af linser eller bønner.
  Måske I ender med at skifte en af kød-dagene ud med en veganer/vegetar dag?;-)

 • Det er sjovt at jeg som kødelskende, kan komme til at holde af burger på den måde. Da vi fik en vegetarburger for nogle dage siden, fik jeg virkelig øjnene op for at det kan være ret så lækkert – og en del mere mættende 🙂 Vi kunne i hvert fald ikke spise hele vores burger….

  Mange hilsner
  Birthe

  • Ja, det er faktisk en ret god pointe – sådan en burger mætter også rigtig godt på grund af kikærterne! Jeg var bange for, om disse burgere var for små, men de passede fint til vores appetit 🙂

 • Det kunne jeg faktisk godt finde på at lave til mig selv! Men jeg tror ikke jeg ville turde serverer det hjemme, griner… lige pt lander der lidt ofte kommentarer som, hvor er resten af kødet eller hvor er kødet. 😀 Det ser virkelig lækkert ud!

  • He, det ville bare provokere mig til at lave endnu flere kødfrie retter 😀 Heldigvis er min gemal rimelig tolerant over for de fleste eksperimenter (så længe de ikke omfatter rødbeder), så han har da overlevet veganer-benspændet 😀

   Og mange tak for de pæne ord 🙂

 • Det lyder rigtig lækkert og skal helt sikkert prøves 🙂
  Minder mig om, at der er kommet en lille bod ved Torvehallerne – Vegetarian Snacks.

  • Tak for tippet, det vidste jeg ikke! Kan være jeg skal kigge efter den, næste gang jeg er forbi 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *