Linsesuppe – India style

Linsesuppe – India style

Gemalen var ikke hjemme den anden dag, og det skulle straks udnyttes – så kunne jeg nemlig lave linsesuppe! Jeg havde oprindeligt planer om at lave indisk dal, men vi var løbet tør for røde linser. Til gengæld havde jeg en suppeblanding, som jeg havde købt på en tidligere ferie, og den bestod af røde linser og spelt, så det kom i gryden i stedet sammen med en masse godt fra grøntsagsfadet. Indisk mad er i det hele taget meget vegetar- og veganervenligt, så det er oplagt at blive inspireret af det indiske køkken, hvis du gerne vil lave vegetar- eller veganermad.

Indisk-inspireret linsesuppe

1 person

1 lille løg, hakket
olivenolie
5-10 g frisk ingefær, skåret i små tern
8 halverede cherrytomater
1 lille snackpeber, skåret i små tern
1 tsk garam masala
½ tsk karry
½ tsk spidskommen
½-1 tsk knust chili
2 dl røde linser og speltkorn
3-4 dl kraftig grøntsagsbouillon
½ bundt frisk koriander, finthakket
salt og peber

Løget svitses i olien. Tilsæt ingefær, snackpeber og cherrytomater og rør godt i gryden i et par minutter. Tilsæt derefter alle krydderier undtagen salt og peber og rør rundt. Hæld linser, speltkorn og kraftig grøntsagsbouillon i gryden og lad det simre ved svag varme i 45 minutter. Kig til gryden et par gange undervejs, og er din linsesuppe ved at koge tør, tilsætter du lidt mere grøntsagsbouillon. Suppen skal være tyktflydende. Rør den hakkede koriander i til sidst og smag til med salt og peber samt evt. lidt mere af de andre krydderier. Servér din linsesuppe med det samme.

Note: Meget lækker og frisk linsesuppe, som har masser af smag og mætter godt. Suppen er så fyldig og fuld af smag, at den også bør tiltale mere suppeskeptiske personer.12 thoughts on “Linsesuppe – India style”

  • Jeg elsker frisk koriander – det giver sådan et lækkert pift i maden 🙂

   Desværre kan det være svært at få fingre i, men jeg håber, jeg en dag støder på en variant, der har lyst til at stå i mit køkkenvindue i mere end et par dage 🙂

 • Synes det samme som Klidmoster! Dog er min mand ikke særlig glad for Dahl, så pt nyder jeg den kun når jeg får listet mig ind på Soupernatural og nyder en skål suppe. Det er godt jeg skal det i morgen, sådan som du frister 😀

 • Åh, det lyder vel nok lækkert! Her elsker vi indisk mad, og denne ret er helt ny for mig, så jeg glæder mig til at prøve at lave den 🙂

  • Tusind tak! Jeg er ikke så god til vandede supper – der skal være noget at tygge på! Og denne her var jeg rigtig tilfreds med 🙂

  • Det er det samme her i huset – hverken gemalen eller jeg er til vandede supper (ok, gemalen er slet ikke til suppe, men ind imellem laver jeg det altså alligevel ;-)). Jeg er til gengæld blevet god til at spise fyldige supper – gerne med noget at gnaske i, så det mætter mere 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *