Flere sommerglimt

ribsis, ribs, is, dessert, yoghurtJeg prøver at vænne mig til tanken om, at sommeren er ved at være ovre. Selvom vi stadig er beriget med varme, solrige dage, så forsvinder solen tidligere og tidligere ned bag horisonten, og mørket trænger sig på. Jeg fik derfor lyst til at genoplive lidt minder fra min sommerferie.

Øverst er et billede af en ribs-is – eller rettere ribs-yoghurtis – jeg lavede i juli måned, da jeg havde hjemmelavet is-benspænd. Jeg fik ikke blogget om den, da den var ret syrlig og nok ikke ville falde i så manges smag. Men smuk var den!

pizza, grill, Vi fik – selvfølgelig – også lavet pizza på grill. Siden jeg første gang bloggede om at lave pizzaer på grill, er det blevet en tradition at lave det mindst et par gange i løbet af sommeren – og helst også om foråret. Måske jeg også skal nå det i løbet af efteråret? Mmm. Nå, men det kan anbefales. Der er bare ét problem ved det – har du først prøvet pizza tilberedt på grill, så er det ret svært at vende tilbage til ovn-udgaven…

røget laks, hjemmerøget, røgning, laks, fisk, grill… og grillen blev i det hele taget brugt næsten hver dag i ferien. Flere gange røg der fisk på grillen – og et par gange fik de også en omgang røg(!), for vi blev nødt til at gentage succesen med at lave røget laks på grillen. Også en klar anbefaling herfra!

schnitzel, svinekød, grillJeg begik også en fejl i min sommerferie. Jeg kom nemlig til at bruge de utrolig lækre schnitzler, der hørte med til den halve øko-gris, som vi delte med mine svigerforældre i juni måned. Ja, det var som sådan ikke en fejl at bruge kødet – men havde jeg vidst, at de ville være så gode, så havde jeg gemt dem til august-temaet med svinekød. Erfaring lært – næste gang jeg køber kød fra Per’s Griseri, så husker jeg at sætte ekstra pris på schnitzlerne! Nøj, de var gode. Måske de bedste schnitzler, jeg har spist!

vin, vine, rødvin, hvidvin, rosévinSammen med ovenstående schnitzler fik vi også lidt sommervin (det fik vi så flere gange i løbet af ferien, tystys!). I dette tilfælde eksperimenterede vi med rosévinen, og det fungerede bedre end forventet. Det var en Boutinot Côtes de Rhône Rosé, Les Cerisiers 2012, som var mild, sprød og dejlig – en fin rosévin, der passede så godt til det smukke danske sommervejr.

Hvidvinen – en La Ciboise Blanc, Luberon 2012 – var en anelse kraftigere end ventet og havde et snert af melon. Vi drak den i løbet af de første feriedage, og det var en udmærket vin, men den er ikke en af mine hvidvinsfavoritter om sommeren.

Rødvinen – en Côtes du Rhône Rasteau Village, M. Chapoutier 2009 – var et godt bud på en sommerrødvin til trods for, at Rhône ofte forbindes med vintervine. Men denne her var tilpas let til, at den gik godt sammen med sommermaden, og det var i det hele taget en god trio, som Kjær Sommerfeldt havde sendt til mig lige inden sommerferien.

6 thoughts on “Flere sommerglimt

    • I sandhed ja! Hvis jeg kunne få garanti for, at næste sommer bliver lige så fantastisk vejrmæssigt, så tilbringer jeg gerne hele sommerferien i DK igen! 😀

    • Ikke rigtig nej. De sidste par år har jeg tænkt, at “i år skal jeg da huske at grille om vinteren”, men så er det ikke rigtig blevet til noget. Vi har ikke særlig meget lys på terrassen, så grillning skal helst være planlagt, så det kan udføres ved middagstid i weekenden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *