Yoghurtis med honning og pinjekerner samt hindbær-yoghurtis

Yoghurtis med honning og pinjekerner samt hindbær-yoghurtis

Yoghurtis er blevet ret populært gennem de seneste år, og det forstår jeg godt, for yoghurtis er som regel meget frisk og knapt så tung som almindelig flødeis. Det var derfor oplagt, at jeg skulle eksperimentere med yoghurt i forbindelse med denne måneds is-benspænd, og jeg opdagede til min overraskelse, at det er utrolig let at arbejde med og giver rigtig gode resultater!

Den første aften lavede jeg en yoghurtis på to ingredienser – græsk yoghurt og sukkersirup (lavet på vand og rørsukker). Lettere kan det dårligt blive. Husk at bruge den fede yoghurt-udgave på 10%.

Græsk yoghurtis

4 dl græsk yoghurt 10%
2 dl sukkersirup – se her

Pisk ingredienserne grundigt sammen og hæld massen i en ismaskine. Jeg kørte den vanen tro på Delonghi-ismaskinen, men da massen er ret cremet allerede inden, den bliver frosset ned i maskinen, så har jeg på fornemmelsen, at du også kan få et udmærket resultat, hvis du blot fryser massen ned og sørger for at røre et par gange i timen undervejs.

Husk at pynte din yoghurtis med letflydende forårshonning og ristede pinjekerner.

Note: Denne enkle yoghurtis er en meget frisk is, der har en tydelig yoghurtsmag. Det er en rigtig god basis-is (ligesom mascarponeisen), og du kan sagtens udskifte pynten med friske bær eller hakkede nødder og chokolade.

hindbæris, hindbær-yoghurtis, yoghurtis, græsk yoghurt, yoghurt-is, hindbær, is, sirup, dessert

Da jeg fandt ud af, hvor god den græske yoghurt er i is, måtte jeg selvfølgelig også prøve en variant mere, så jeg lavede en yoghurtis med hindbæru. Den blev ret sød – lige en anelse for sød til mig, der normalt er til mere syrlige is – så jeg har noteret et alternativ i opskriften, og så må du selv vurdere, hvor sød/syrlig du gerne vil have isen.

Hindbær-yoghurtis

300 g hindbær
2 dl rørsukker (du kan nøjes med 1 dl, hvis du gerne vil have en knapt så sød udgave)
½ dl vand
3 dl græsk yoghurt 10%

Hæld hindbær, sukker og vand i en kasserolle og lad det simre i ca. fem minutter. Lad hindbærmassen køle helt ned – gerne til køleskabstemperatur, inden du pisker den grundigt med yoghurten og derefter kører den på en ismaskine.

Note: Meget intens og sød yoghurtis med masser af hindbærsmag. Isen kan med fordel spises sammen med lidt friske krydderurter – lidt hakket estragon kunne for eksempel være en spændende kombination. Brug mindre sukker, hvis du ikke er til så søde is.5 thoughts on “Yoghurtis med honning og pinjekerner samt hindbær-yoghurtis”

 • Årrh, det er lidt fejt, at flashe lækker is, når jeg har spist rub og stub i fryseren! Men for faen, yoghurt is er godt – sidste sommer fik jeg en udgave med ribs , hvilket var overrraskende lækkert; fed is og surt/sødt bær – Haps.

  Send liige et bæger til det nordjyske, så er du sød – please 😀

  • *gnækgnækgnæk* 😀
   Ribs er jeg også i gang med at eksperimentere med – det er i det hele taget skønt med alle de bær, man kan få fat på lige nu, for mange af dem gør sig rigtig godt i is.

   Jeg er ikke sikker på, at jeg kan kaste så langt – er bange for, at det bare ender i naboens have 😀

  • Ja, den er ret farvestrålende – og har skruet godt op for smagen, så det er lettere at nøjes med en lille portion 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *