Rodfrugtslasagne

Rodfrugtslasagne

I lørdags blev vores gæster ‘udsat’ for denne rodfrugtslasagne, da jeg lavede en vegetarisk treretters menu. Forretten var jordskokkeserveringen, som jeg skrev om for et par dage siden.

Det var helt klart på tide at lave en rodfrugtslasagne, for selvom jeg har eksperimenteret med vegetarlasagne flere gange gennem tiden, så havde jeg ikke lavet en kun på rodfrugter. Jeg vidste dog også, at det ville kræve lidt ekstra krydring, så den fik også et skud chili – og det virkede aldeles glimrende!

Rodfrugtslasagne

5 personer

Olie til stegning
1 mellemstort løg, hakket
2 fed hvidløg
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
750 g pastinakker, skrællet og skåret i små tern
500 g knoldselleri, skrællet og skær i små tern
1 dåse flåede tomater
1 dåse tomatpuré
2 mellemstore gulerødder, fintrevne
2 spsk stærk chilisauce
2 dl rødvin (kan udelades hvis du ikke drikker vin)
Evt. lidt sukker
Salt og peber

Derudover:
En portion ostesauce
Lasagneplader

2 dl friskrevet ost til at oppe lasagnen med

Hvis du bruger tørrede lasagneplader, så kan jeg anbefale, at du lægger 2-3 stykker i blød i vand, inden du begynder på at lave din rodfrugtslasagne.

Hæld olie i en stor gryde og svits løg og hvidløg ved mediumvarme et minuts tid. Rør oregano og basilikum i, inden du hælder grøntsagsternene i. Lad dem simre i fem minutter og husk at røre ind imellem. Hæld de to slags tomater, gulerødder, chilisauce og rødvin i. Læg låg på og lad det simre en times tid.

Når der er gået en halv time, laver du ostesaucen og holder den på lav varme, indtil du skal samle din rodfrugtslasagne.

Når rodfrugtsstuvningen er klar, smager du den til med salt, peber og eventuelt lidt sukker.

Nu er det tid til at lægge din rodfrugtslasagne sammen. Smør et ildfast fad med lidt olie og hæld lidt ostesauce i bunden. Fordel herefter et lag rodfrugtsstuvning over. Dæk det med lasagneplader og fortsæt sådan, indtil du løber tør for rodfrugtsstuvning og kan lægge de bløde lasagneplader øverst. Er der mere ostesauce tilbage, hælder du det ud over lasagnepladerne, inden du topper dem med revet ost.

Stil lasagnen i ovnen ved 200 grader og giv den 20-30 minutter, indtil den er gylden.

Rodfrugtslasagne kan serveres, som den er, men jeg anbefaler en fintsnittet kålsalat til.

Note: Jeg serverede som sagt denne rodfrugtslasagne for vores gæster sidste weekend, og den faldt heldigvis i deres smag. Vær opmærksom på, at jeg har brugt chilisauce for at give den ekstra smag. Lasagnen er ikke decideret stærk, men er du meget følsom over for krydderier, så undlad denne del. Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *