Blomkål på panden
Her kommer en let og hurtig vegetarret – blomkål på panden med tomatsauce og ærter. Der er godt med krydderier i. Det er derfor en god idé at have lidt creme fraiche ved siden af, som du kan tage af, hvis du har været (for) gavmild under krydringen 🙂
Blomkål på panden
2-3 personer
450-500 g blomkål (uden blade)
olie til stegning
2 tsk sød røget paprika (kan erstattes med 1 tsk sød paprika og 1 tsk røget paprika)
1-2 tsk cayennepeber
1 dåse flåede tomater
2 dl frosne ærter
salt og peber
Derudover:
creme fraiche
Skær blomkålen i små buketter. Varm olie på en stor pande og tilsæt blomkålsstykkerne. Vend paprika og caynnepeber i det og lad det stege i 4-5 minutter. Husk at vende det undervejs. Tilsæt tomaterne og rør godt rundt. Lad det simre videre ved mediumvarme i 10 minutter. Vend ærterne i blomkålen og lad det simre videre, indtil ærterne bliver bløde. Smag til med salt og peber.
Servér din vegetarret som den er eller eventuelt kombineret med fintsnittet spidskål, kogte ris eller brød.
Note: At tilberede blomkål på panden er en let måde at bruge blomkål på en travl hverdagsaften. Retten er hurtig at lave og kræver ikke så megen opmærksomhed undervejs.
Prøv også en blomkålskarry med kartofler eller blomkålsbøffer.