Tofu i kokossauce

Tofu i kokossauce

Jeg har puttet tofu i kokossauce, for jeg må nok indrømme, at der skal en del krydderier til for at gøre tofu interessant. Jeg synes, at den rene tofusmag er… ret kedelig for at sige det lige ud, så når jeg vil bruge tofu i vegetarmad, så skal det helst være i retter, hvor der er skruet godt op for andre smagsgivere. Den eneste anden ret med tofu, jeg pt. har liggende på bloggen, er faktisk en traditionel misosuppe.

Jeg så en opskrift på tofu i kokossauce i et gammelt udklip fra Spis Bedre, som jeg tog udgangspunkt i. Jeg brugte dog risnudler i stedet for æggenudler, brugte en anden type chili samt udskiftede sukkerærter med grønne asparges.

Tofu i kokossauce

2 personer

120-150 g ægge- eller risnudler
200 g tofu
olie til stegning
en lille porre, skåret i tynde strimler
200 g grønne asparges, skåret i mindre stykker
2 spsk soya
1 spsk sambal oelek
½ dåse kokosmælk

Kog nudlerne.

Mens de er gryden, skærer du tofu i tern på ca 2 x 2 cm og steger i olie på en pande. Vend dem, når de er letbrunede og tag dem af panden, når de er letgyldne på to sider. Hæld nu porrestrimler og aspargesstykker på panden og steg dem et minuts tid, inden du rører soya og sambal oelek i. Giv det et minut mere og tilsæt så kokosmælken. Lad det simre i ca. fem minutter og tilføj tofustykkerne til sidst. Vend det grundigt.

Fordel nudler på to tallerkner eller skåle og put tofu i kokossauce ovenpå. Servér med det samme.

Note: Der var masser af smag i denne vegetarret, og jeg syntes, at sammensætningen fungerede fint. Er det ikke aspargessæson, så brug gerne sukkerærter eller grønne bønner fra frost.1 thought on “Tofu i kokossauce”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *