Brombærsnegle

Brombærsnegle

Der blev bagt brombærsnegle for nylig, så jeg havde en eftermiddagssnack til vores brætspilsgæster. Det var i øvrigt de samme gæster, der blandt andet fik ærtefrikadeller og spinat-tarteletter til frokost.

Disse brombærsnegle er selvfølgelig en del af projektet med at få ryddet ud i fryseren, hvor jeg har en del bær og frugt fra sidste års høst. Der bliver i det hele taget ryddet godt ud i forbindelse med månedens benspænd.

Jeg. tog udgangspunkt i min opskrift på citronsnegle, men skar ned på marcipan og brugte selvfølgelig brombærsyltetøj i stedet for reven citronskal.

Brombærsnegle

16-18 stk.

Dej:
15-20 g gær
2 dl håndvarm vand
40 g smeltet smør
½ tsk salt
½ dl rørsukker
1 tsk vaniljesukker
ca. 7 dl hvedemel
1 æg

Fyld:
100 g marcipan
6-8 spsk brombærsyltetøj

Derudover:
1 æg, pisket
evt. glasur lavet på flormelis og vand

Hæld vand i en skål og rør gæren ud i den. Rør derefter smør, salt, sukker, vanilje og æg i. Pisk melet i lidt ad gangen og ælt derefter dejen, til den er blød og smidig. Lad den hæve en times tid.

Mens dejen hæver, river du marcipanen fint.

Rul nu dejen ud i en rektangel og smør brombærsyltetøj ud over den, inden du drysser den revne marcipan ud over. Rul dejpladen på den lange led og skær den i 16-18 lige store skiver. Læg dine brombærsnegle på to bagepapirbeklædte bageplader, tryk dem lidt ud og lad dem efterhæve en halv times tid. Pens dem med æg og bag dem ved 200 grader i 12-15 minutter, indtil de er letgyldne. Lad dem køle af.

Du kan eventuelt pynte dem yderligere med lidt glasur. Har du tænkt dig at fryse nogle af dem ned, så undlad at putte glasur på dem.

Note: Saftige og sødmefulde brombærsnegle med tydelig brombærsmag. Er bedst på selve dagen men kan også holde sig fint i en lukket pose til dagen efter.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *