Ribskage

Ribskage

I går bagte jeg ribskage, som jeg serverede for vores brætspilsgæster om eftermiddagen. Det var en kage, jeg tænkte på at bage allerede under marts-benspændet, for det gik selvfølgelig ud på at udrydde nogle af de ribs, som jeg havde frosset ned fra sidste års bærhøst.

Denne ribskage er en lidt twistet udgave af hindbærsnitter og minder sjovt nok mere om den klassiske hindbærkage end de ribssnitter, jeg bloggede om i 2014. Ribskagen er lidt sødere end hindbærsnitterne, hvilket ærlig talt overraskede mig, men de syrlige ribs fungerer fint som ‘erstatning’ for hindbærrene.

OBS – bag gerne kagen dagen før, at den skal serveres, så den kan nå at trække smag.

Ribskage

8-10 personer

1 tsk vaniljesukker
1 dl flormelis
150 g blødt smør
4 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
½ dl vand

Ribsmarmelade:
300 g ribs
1 dl rørsukker

Pynt:
Glasur lavet af flormelis og lidt vand
evt. lidt kagepynt

Hæld ribs og sukker i en kasserolle og lad det simre i ca. 20 minutter, indtil det begynder at tykne.

Rør ingredienserne til dejen sammen og ælt den, til den er ensartet og fin. Stil den i køleskabet en halv times tid. Drys mel på køkkenbordet og rul dejen ud i et langt, smalt stykke. Del det på midten og læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade (evt. på to bageplader, hvis du får udrullet dejen så bredt, at der ikke er plads til to stykker på en plade). Bag de to bunde i 10 minutter ved 200 grader – de må gerne se lyse ud, for det er vigtigt, at de ikke får for meget.

Lad kagebundene afkøle og smør derefter den af kagepladerne med ribsmarmelade – sørg for at smøre det helt ud til kanten. Læg den anden kageplade oven på og skær din ribskage til, hvis der er steder, hvor kagepladerne ikke passer helt sammen. Smør kagens overflade med glasur og drys med det samme med de frysetørrede hindbær og sølvpynten. Stil gerne den færdige ribskage i en boks og lad den trække til dagen efter, så ribsmarmeladen rigtig kan arbejde sig ind i dejen.

Note: Rigtig skøn ribskage – og ja, den bliver bedre af at stå og trække smag en dags tid. Opbevarer du den i en lufttæt boks, kan den også holde sig frisk og lækker og flere dage.

Har du brug for mere inspiration til ribs-opskrifter? Så tjek mit ribs-tag.



2 thoughts on “Ribskage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *