Græskarmuffins

Græskarmuffins

Jeg bagte græskarmuffins sidste weekend, da jeg havde en opskrift, jeg gerne ville teste. Det var godt nok en opskrift på græskarkage fra et gammelt hæfte fra Hjemmet, men jeg justerede lidt på blandingsforholdene, lavede en anden topping og bagte den som muffins i stedet. Og det fungerede ganske glimrende!

Græskarmuffins

ca. 18 stk.

350 g græskarpuré
1 tsk vaniljepulver
1½ dl rapsolie
3 æg
2½ dl rørsukker
2 tsk bagepulver
1 spsk kanel
1 tsk stødt ingefær
1½ tsk kardemomme
½ tsk stødt muskat
½ tsk salt

Flødeostecreme:
200 g flødeost
80-100 g blødt smør
2 dl flormelis
1½ tsk kanel

Græskarpuré kan du købe på dåse, men det er let at lave selv. Du skal blot tage ca. 350 g hokkaido græskar (husk at vaske græskarret, inden du skærer i det) skåret i tern, som du koger møre, Hæld vandet fra og blend græskarternene til puré. Lad den køle af.

Pisk sukker med olie, æg og vanilje. Pisk derefter græskarpuréen i. Tilsæt mel og krydderier og pisk det til en ensartet masse. Fordel dejen i muffinforme (sæt gerne papirforme i en metal-muffinform, så de lettere holder formen), så du fylder formene ca. tre fjerdedele op. Bag dine græskarmuffins ved 180 grader i 15-20 minutter.

Lad dine muffins køle af.

Pisk flødeosten sammen med smør, flormelis og kanel. Overfør det til en sprøjtepose med tyl og top hver muffin med flødeostecreme. Slut af med lidt sukkerpynt.

Du kan fryse dine græskarmuffins, men så skal det være inden, at du putter flødeostecreme på.

Note: Dejlige, saftige og letkrydrede græskarmuffins med en mild flødeostecreme med et touch af kanel. En rigtig efterårskage, der dog også sagtens kan serveres om vinteren.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *