Kanelstjerne med marcipan

Kanelstjerne med marcipan

I weekenden havde vi gæster, og her bagte jeg en dejlig kanelstjerne med marcipan, som vi kunne nyde om eftermiddagen.

Ideen fik jeg fra et gammelt indlæg på bloggen Kager skal der til, og jeg kunne simpelthen ikke stå for den flotte kage. Der indgår en del kanel og marcipan i den, så jeg syntes, at den var meget passende at servere 1. advent.

Jeg tog udgangspunkt i opskriften, men jeg lavede en række justeringer – blandt andet i forhold til fyldet, hvor jeg skruede op for mængden.

Kanelstjerne med marcipan

ca. 8 personer

Dej:
25 g gær
1 dl rørsukker
120 g smør
3 dl mælk
1 æg
lidt salt
1 tsk kanel
10-11 dl hvedemel

Fyld:
100 g fintreven marcipan
150 g mørk farin
1 spsk kanel

Derudover:
pisket æg til pensling

Smelt smørret i en lille kasserolle og tag den så af varmen. Hæld smørret over i en stor skål og rør mælken ud i det. Hvis blandingen ikke er varmere end din hånd, så rør gæren ud i væden (ellers vent, til det er kølet lidt af). Tilsæt rørsukker, æg, salt og kanel og pisk det grundigt. Tilsæt melet lidt efter lidt og slut af med at ælte det kortvarigt, indtil du har en jævn og lidt klæbrig dej. Dæk skålen med et fugtigt klæde og lad dejen hæve en times tid til dobbelt størrelse.

Drys lidt mel på køkkenbordet og vip dejen ud på det. Del den i fire lige store stykker. Rul det første stykke ud til en stor rund plade og læg den på et stykke bagepapir. Rør fyldet sammen og fordel en tredjedel ud over dejen. Rul en ny klump dej ud, så den har samme størrelse som den første og læg den oven på fyldet. Fordel endnu en tredjedel af dejen ud over den. Fortsæt sådan, indtil du har lagt den fjerde og sidste dejplade. Tryk den let med håndfladerne.

Tag en stor tallerken og placér den oven på dejstablen.

Skær kanten af. Du kan rulle/sno nogle små kanelboller af den overskydende dej.

Stil et glas i midten af dejen og skær ud fra den. Jeg synes, at det er lettest med symmetri, så jeg delte den første i fire lige store stykker, som jeg hver især delte i tre – dvs. 12 snit i alt.

Tag to stykker, der ligger ved siden af hinanden. Tag det yderste venstre hjørne på det ene og det yderste højre hjørne på det andet og sno dem ind mod hinanden (dvs. det venstre stykke vrider du to runder mod højre, og det højre stykke vrider du to gange mod venstre). Tryk enderne sammen.

Så kommer det til at se således ud. Lad din kanelstjerne efterhæve i en halv times tid.

Tryk enderne af hver stjernespids sammen én gang mere og pensl så kagen med æg. Bag din kanelstjerne ved 200 grader i 12-15 minutter. Lad den køle af, inden du serverer den.

Note: Dejlig blød og sødmefuld kanelstjerne, der smager af julehygge (men bare rolig, du kan bage den året rundt). Kan anbsolut anbefales.2 thoughts on “Kanelstjerne med marcipan”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *