Brombærstænger

Jeg bagte brombærstænger sidste weekend, da jeg skulle servere en eftermiddagskage for nogle venner. Brombærrene er naturligvis nogle af de bær, jeg skal bruge fra fryseren og som derfor indgår i månedens benspænd.
Jeg havde en opskrift på hindbærstænger fra Hjemmet liggende, som sagtens kunne justeres til en brombær-variant, så det var, hvad jeg gjorde. Jeg ændrede dog også lidt i vaniljecremen.
Brombærstænger
2 stk
Dej:
50 g smør
1½ dl mælk
½ dl rørsukker
25 g gær
ca. 4-5 dl hvedemel
Fyld:
4-6 spsk brombærsyltetøj
1½ dl fløde
1 tsk vaniljesukker
1 spsk rørsukker
1 æggeblomme
1 spsk majsstivelse
Pynt:
hvid glasur lavet på flormelis og lidt vand
Put smør, mælk og sukker i en lille kasserolle og varm det langsomt op. Når smørret er smeltet, og sukkeret er opløst, tager du kasserollen af varmen. Hæld det over i en skål og lad det køle ned, indtil det er håndvarmt. Rør gæren ud i det og rør melet i lidt efter lidt, indtil du har en smidig og letfugtig dej. Dæk den med et rent viskestykke og lad den hæve en times tid.
Del dejen i to og rul den ud i to aflange stykker, der er 15 cm brede. Smør hvert stykke dej med en bred stribe brombærsyltetøj og fold så dejen ind over syltetøjet. Læg dine brombærstænger på en bagepapirbeklædt bageplade og lad dem hæve en halv times tid mere under viskestykket.
Nu kan du lave vaniljecremen. Hæld fløde, vanilje og sukker i en kasserolle og varm det op, indtil sukkeret er opløst. Vip æggeblommen ud i en lilleskål og pist det sammen med majsstivelse. Tilsæt en smule af den boblende væske til æggeblandingen og rør det grundigt sammen, indtil du hælder æggemassen over i kasserollen. Pisk det i tre minutter, inden du hælder vaniljecremen over i en skål og lader det køle lidt af.
Tryk et hulrum/kanal i midten af hver brombærstang og fyld den med vaniljecreme.
Varm ovnen op til 220 grader og bag dine brombærstænger i 10-12 minutter, indtil de er letgyldne. Lad dem køle helt af.
Husk at pynte siderne af dine brombærstænger med lidt glasur, inden du serverer dem.
Note: Disse brombærstænger har en fin, mild smag med en let syrlighed fra brombærrene. Jeg brugte kun 4 spsk brombærsyltetøj, men jeg vil foreslå, at du bruger lidt mere, for det synes jeg sagtens, at de kan bære.