Små blåbærtærter

Søde små blåbærtærter kan man da ikke sige nej til! Da jeg så dem i et gammelt Familiejournal-udklip, vidste jeg bare, at dem måtte jeg prøve at lave. Heldigvis havde gemalen fødselsdag for nylig, så der kunne jeg servere dem som dessert.
Jeg lavede nogle små justeringer til dejen og fyldet, og så syntes jeg, at portionen passede lidt bedre til syv minitærter frem for otte – men det kommer selvfølgelig an på hvor fyldte tærtebundene skal være.
Prøv i øvrigt at få fat i små svenske blåbær på frost. De har en virkelig intens farve – og selvfølgelig en dejlig smag.
Små blåbærtærter
7-8 stk.
Tærtebunde:
4 dl hvedemel
2 dl flormelis
½ tsk vaniljesukker
Et knips salt
125 g koldt smør, skåret i tern
Smeltet smør til at pensle tærtebundene
Tærtefyld:
150 g blåbær
200 g hvid chokolade
2½ dl fløde
Pynt:
Spiseligt guldglimmer, spiselige blomster eller friske bær
Rør mel, flormelis, vanilje og salt sammen i en skål. Gnid smørret ud i melblandingen og ælt det sammen, indtil dejen er samlet til en kugle. Put den i en frostpose og læg den i køleskabet en halv times tid.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og skær den ud i mindre stykker, der passer med de små tærtebunde. Pensl formene med smeltet smør og tryk dejen ud i et jævnt lag i hver form. Prik dejoverfladen flere gange med en gaffel og stil formene i køleskabet en halv time.
Tænd ovnen og varm den op på 175 grader. Læg lidt bagepapir med tærrede ærter oven på i hver form og bag dem i et kvarter i midten af ovnen. Tag formene forsigtigt ud (med grydelapper!), fjern bagepapir og ærter og bag bundene i 8-10 minutter mere. Indtil de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle af.
Hæld blåbærrene i en gryde og varm dem op. Giv dem et par minutters let simren, inden du tager gryden af varmen. Blend blåbærrene til en ensartet masse og hæld den gennem en si.
Hak chokoladen og hæld den i en lille gryde sammen med fløden. Varm det langsomt op, indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør blåbærmassen i. Fordel blåbærcremen i tærteformene og stil dine blåbærtærter i køleskabet i mindst tre timer, så de kan sætte sig.
Du kan de små blåbærtærter med spiseligt guldglimmer eller spiselige blomster – eller selvfølgelig friske bær, hvis årstiden er til det.
Note: Disse blåbærtærter er så fine og skønne! De har en smuk, kraftig farve (faktisk så kraftig, at man tror, at det er kunstig farve – men det er skam blot blåbærrene) og en fin mild blåbærsmag.
Er du på udkig efter en mere cremet blåbærtærte, tjek opskriften på blomme-blåbærtærte.
Wau, de må prøves her i weekenden. Er det piskeføde du bruger?
Charlotte
Jeps – håber du kan lide dem 🙂