Chokolademousse med tofu

Chokolademousse med tofu bliver mit sidste eksperiment i forbindelse med tofu-benspændet. Det var faktisk en af bloggens læsere, Jeppe, der foreslog, at jeg skulle prøve at lave chokolademousse med tofu. Og jeg syntes, at det passede glimrende ind i den legende og eksperimenterende tilgang, jeg har til madlavning.
Det er meget vigtigt, at du bruger silken tofu til denne dessert. Silken tofu er en meget blød (og let blævret) udgave af tofu, som kan blendes til den lækreste bløde creme. Du skal selvfølgelig også bruge en chokolade af god kvalitet (jeg brugte Valrhona), og så vil jeg foreslå, at du enten bruger mørk sirup eller honning til at smage moussen til med – eller tilføjer lidt fintreven skal fra en øko-appelsin eller måske en lille smule Cointreau til pifte smagen op med. Jeg gav også moussen et lille knips salt, da jeg synes, at salt og chokolade passer virkelig godt sammen.
Chokolademousse med tofu
2 personer
150 g silken tofu
75 g 56% chokolade (du kan også sagtens bruge en mørkere chokolade)
1½ spsk mørk sirup
et lille knips salt
Pynt:
fintreven chokolade
Dræn tofuen og hæld den derefter over i en blender sammen med sirup. Blend det. Smelt forsigtigt chokoladen og blend den i tofumassen. Smag til med lidt salt (og eventuelt mere sirup eller appelsinskal).
Fordel moussen i to små kopper eller glas og stil dem på køl en times tid. Pynt dem med lidt fintreven chokolade inden servering.
Note: Chokolademousse med tofu har den skønneste cremede konsistens! Og så smager den dejligt. Den har selvfølgelig ikke helt samme fede smag som chokolademousse lavet på fløde, men du kan sagtens smage moussen til, så tofusmagen ikke træder igennem (medmindre du da gerne vil have det).
Absolut et godkendt eksperiment. Nu får jeg lyst til at lave en version med et lille pift lakrids. Eller måske kombinere moussen med andre elementer, så det bliver en helt tredje dessert 🙂