Februar: Tofu

Februar: Tofu

Her i februar skal jeg lege med tofu. Eller snyde-feta, som jeg tænkte om det for mange år siden, da jeg stødte på det første gang. Det er simpelthen så skuffende at bide i et stykke tofu, hvis man tror, at det er feta … og af samme grund har jeg haft et lidt skeptisk forhold til tofu, som jeg ærlig talt ikke synes er synderlig interessant.

Tofu er dog en god ingrediens til vegetarretter, og nu har jeg efterhånden set så mange lækre videoer fra Fitgreenmind til at blive overbevist – tofu bliver månedens benspænd!


Hvad er tofu?

Tofu er egentlig en lidt pudsig opfindelse. Den består af koaguleret sojavæske, og man kan faktisk godt sammenligne den med feta, eftersom fremstillingen af tofu minder meget om fremstillingen af ost. Den er ret høj på proteiner, jern og kalcium og er derfor en god (og logisk) erstatning for kød, når du gerne vil lave vegetariske retter.

Den findes i flere forskellige udgaver, og jeg vil se, om ikke jeg kan prøve flere slags i løbet af måneden. Typisk kan man købe fast tofu i de fleste supermarkeder, men mange af dem har også silken tofu, der er en blødere og mere cremet variant, som jeg tror vil være god til saucer.

Tofu ses mest i de asiatiske køkkener, men jeg spekulerer på, om jeg skal lave en europæisk ret eller to, hvor jeg også kan snige denne ingrediens ind. Men det kommer nok an på, hvor god tid jeg får i løbet af måneden.

Har du en yndlingsret med tofu?



2 thoughts on “Februar: Tofu”

  • Chokolademousse lavet på silketofu, mørk chokolade og appelsinskal – verdens nemmeste dessert, som overrasker alle når de hører om ingredienserne 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *