Januar: Paprika
Årets første benspænd er paprika! Trænger vi ikke til lidt krydderier her i årets første måned, der byder på gråvejr, regn og kulde? Jo, det gør vi!
Det var en af mine gode venner, der foreslog det, da jeg fortalte hende, at jeg grublede over dette års benspænd. Nu har jeg efterhånden været igennem så mange forskellige temaer gennem årene, at det bliver sværere og sværere at finde på noget nyt – men heldigvis er der stadig mange emner, man kan dykke dybere ned i.
Jeg kan rigtig godt lide paprika, og vi har som regel tre udgaver stående. Der er altid en sød paprika og en hot røget paprika – og så har jeg også pt. en sød røget paprika på lager. Det giver gode muligheder for både at krydre maden men også at give den en god, dyb og letrøget smag – og det kan være et fint ‘snydetrick’, hvis du ikke lige vil finde grillen frem i sne- eller regnvejret …
Men paprika er ikke kun oplagt til grillmad, for det er også et krydderi, der kan indgå i mange simreretter. Så det vil det også gøre i de første retter, der kommer på bloggen i næste uge.
Vanen tro er du meget velkommen til at komme med ideer til retter, der passer til månedens benspænd.