December: Valnødder
Der kommer valnødder på bordet i denne måned, for jeg har valgt det som månedens benspænd.
Nødder er en af de råvarer, jeg forbinder med december og ikke mindst julen. De indgår i mange julesmåkager, de optræder i både gløgg og risalamande, og de bliver også sat på bordet, så man selv kan knække dem (ok, det sidste var måske mest i mit barndomshjem – jeg ved ikke, hvor udbredt det er i dag).
Valnødder bliver også brugt i flere af de salte retter ved juletid, så jeg tænkte, at jeg nok kan finde på noget sjovt at bruge dem til i denne måned. I første omgang kommer der nogle forskellige julesmåkager, for det er selvfølgelig det mest oplagte at bruge valnødder til, men mon ikke jeg også finder på nogle andre sjove ting at bruge dem til.
Jeg har selvfølgelig brugt valnødder før, så her får du et lille udsnit af de retter, der allerede er på bloggen:
Brød med valnødder
Ymerboller med valnødder og rosiner
Broccolisalat med æbler og valnødder
Skaldyrstærte med valnødder
Appelsin-yoghurt med glaserede valnødder
Chokolademousse med valnødder og skumfiduser
Vaniljeis med brownie og sukkerristede valnødder
Spændende at følge med.
Måske ikke den mest vilde opskrift, men kogte rosenkål med hakkede valnødder smager godt
Den kombination havde jeg ikke tænkt på! Tak – kan være jeg skal prøve det. Det er alt for længe siden, jeg har brugt rosenkål i madlavningen.