Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

Der kom chicken tikka masala på bordet sidste weekend, da vi fejrede gemalens fødselsdag. Det er en ret, jeg gerne bestiller, når vi er på indisk restaurant, men desværre ikke en ret, jeg har lavet før.

En af mine venner anbefalede, at jeg kiggede på Julie Bruuns opskrift på chicken tikka masala, for den har hun selv lavet en variant af, så det gjorde jeg. Og vanen tro skruede jeg ekstra op for krydderierne, da jeg arbejdede videre med opskriften. Jeg skar desuden ned på mængden af fløde.

Vær opmærksom på, at du godt kan starte på retten dagen før, da kødet skal marineres. Du kan dog også nøjes med at marinere kødet i nogle få timer.

Jeg brugte en hel kylling (bortset fra vingerne, der røg i fryseren), da jeg så er sikker på, at dyret bliver brugt fuldt ud – og så kunne jeg samtidig koge bouillon på skroget.

Chicken tikka masala

ca. 6 personer

kødet fra en hel kylling på 1,3 kg – eller 500-600 g kyllingekød skåret i mundrette stykker

Marinade:
2 dl græsk yoghurt
1 tsk chilipulver
1½ spsk garam masala
1½ tsk spidskommen
1 tsk gurkemeje
½ tsk stødte nelliker
4 fed hvidløg, pressede
ca. 10 g frisk ingefær uden skræl, finthakket
lidt salt og peber

Krydret sauce:
olie og smør til stegning
1 mediumstort løg, skåret i tynde både
10 g frisk ingefær uden skræl
1½ tsk spidskommen
1½ tsk garam masala
1½ tsk gurkemeje
1 tsk stødt koriander
1 dåse flåede tomater
2½ dl fløde
1-2 spsk mørk farin til tilsmagning
salt og peber

Rør ingredienserne til marinaden sammen i en skål. Vend kyllingestykkerne i det og dæk skålen med husholdningsfilm. Stil den i køleskabet i nogle timer eller natten over.

Hæld en god sjat olie og en klat smør i en bred gryde og vip det marinerede kød i gryden (inklusiv marinaden). Steg kyllingestykkerne, indtil de får lidt stegeskorpe, og tag så kødet op igen.

Hæld mere olie i gryden og tilsæt nu løg. Steg dem ved mediumvarme et minuts tid, inden du rører hvidløg i. Tilsæt de øvrige krydderier sammen med lidt ekstra olie og rør godt rundt. Hæld de flåede tomater i sammen med kyllingestykkerne og lad det simre i ti minutter uden låg. Hæld fløden i din chiken tikka masala og varm det op. Når det simrer igen, smager du til med mørk farin, salt og peber.

Chicken tikka masala serveres sammen med frisk koriander og naanbrød. Du kan servere kogte ris til, men vi valgte at servere retten sammen med fintsnittet spidskål.

Note: Jeg elsker indisk mad, så jeg var glad for, at gemalen valgte det til sin fødselsdag. Chicken tikka masala kan virke en smule omstændig at lave, fordi kødet skal marineres, og der skal bruges mange forskellige krydderier. Til gengæld så er den alle anstrengelserne værd – ikke mindst fordi man lige så godt kan lave en større portion, nu man er i gang, så man har til flere dage. Den kan sagtens fryses ned.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *