Indisk lammekølle – ran sikandari

Indisk lammekølle – ran sikandari

Tidligere på ugen lavede jeg indisk lammekølle i anledning af gemalens fødselsdag. Vi er begge ret glade for det indiske køkken, så jeg sammensatte et hovedmåltid af forskellige indiske retter. Jeg havde også lånt den spændende indiske kogebog, ‘Dhaba walla’, af en kollega, og her så jeg en opskrift på indisk lammekølle. Her perfekt til dagens anledning!

Jeg lavede lidt småjusteringer i forhold til den oprindelige opskrift. Det var egentlig oplagt at skrue godt op for chilien i anledning af månedens benspænd, men da selskabet omfattede flere i den ældre generation samt et par børn, der heller ikke tåler meget stærk mad, så blev de stærke chilisaucer serveret ved siden af.

Indisk lammekølle – ran sikandari

8-10 personer

1 lammekølle på 1,5 kg

Marinade:
5 store fed hvidløg, pressede
100 g mandler, blendede
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk stødt koriander
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk chili eller cayennepeber
1 spsk kanel
1 tsk salt
1 tsk knust peber
3 dl græsk yoghurt
½ dl rapsolie

Rist krydderierne kort på en tør pande, indtil de dufter. Sørg for at røre i dem, så de ikke brænder på. Rør yoghurten sammen med krydderierne og de øvrige ingredienser til marinaden.

Læg lammekøllen i et ildfast fad og lav nogle dybe snit i kødet. Gnid marinaden ned i snittene og fordel den ud over hele lammekøllen. Dæk lammekøllen til med stanniol og sæt den i køleskabet natten over.

Varm ovnen op til 140 grader. Hæld lidt vand i bunden af det ildfaste fad og stil den overdækkede lammekølle i ovnen. Steg den i 2½ time, inden du fjerner stanniolen den sidste halve time, så den kan få lidt farve.

Tag fadet ud af ovnen og lad kødet hvile et kvarters tid, inden du skærer den ud. Det kan være lidt svært at se, hvor man skærer, og du får sandsynligvis snaskede fingre, men sørg endelig for at servere lammekødet sammen med den cremede marinade.

Indisk lammekølle bør naturligvis serveres sammen med friskbagt naan men kan også kombineres med for eksempel aloo palak. Jeg testede dog en anden kartoffelret, som kommer på bloggen en af de kommende dage sammen med det øvrige tilbehør.

Note: Indisk lammekølle er en krydret men mild servering. Du kan naturligvis skrue ekstra op for chilien, men den græske yoghurt lægger automatisk en dæmper på de kraftige krydderier, så vil du have masser af styrke, skal du i stedet servere en chilisauce ved siden af.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *