Urtepandekager med rodfrugtsfyld

Urtepandekager med rodfrugtsfyld

Mæh! Jeg har en ret tætpakket kalender for tiden og er således lige hjemvendt. Om et øjeblik skal jeg i seng, så jeg er klar til en ti timers arbejdsdag i morgen. Boksning er desværre aflyst, så jeg vil forlænge træningen på fredag, men til gengæld kommer jeg lidt tidligere hjem i morgen – det er der nok et par sorte slyngler, der vil sætte pris på.

Jeg faldt ved et tilfælde over en spændende opskrift fra ‘Klimakogebogen’ den anden dag, og da jeg opdagede, at mange af ingredienserne netop var råvarer, som vi havde på lager og trængte til at få brugt, så tog jeg opskriften med i køkkenet tirsdag aften. Jeg ændrede dog på mel- og mælketyperne, ligesom jeg undlod at bruge creme fraiche. Mængden af henholdsvis krydderurter i dejen og grøntsager i fyldet justerede jeg også, så det passede bedre ind i de mængder, jeg havde til rådighed.

Urtepandekager med rodfrugtsfyld

2 til 4 personer

1 dl groft rugmel
1 dl durummel
2½ dl kærnemælk
1 æg
lidt vand

1 spsk persille
1 spsk salvie
1 spsk purløg
1 spsk dansk koldpresset rapsolie
salt
smør

Fyld:
2 gulerødder
1 lille rødbede
1 lille æble
1 håndfuld valnødder, hakkede
1 spsk. citronsaft
1 spsk. rapsolie
salt og peber

hytteost eller græsk yoghurt.

Pisk de to typer mel og kærnemælk sammen i en skål. Pisk ægget i og tilsæt vand, indtil du får en flydende men også lidt fast dej. Finthak krydderurterne og bland det i dejen sammen med olie og salt.

Smelt smørret på panden og steg pandekagerne – jeg fik fire i mellemstørrelse.

Riv gulerødder, rødbeder og æble groft og vend det i en skål sammen med valnødderne. Rør citronsaft, olie, salt og peber sammen og vend det i de revne grøntsager. Fyld pandekagerne med grøntsagsblandingen og hytteost/græsk yoghurt.

Note: Jeg brugte græsk yoghurt, men jeg tror, at hytteost vil smage endnu bedre i disse urtepandekager. Jeg havde regnet med at spise to pandekager til aftensmad, men de mætter ret godt, så jeg kunne kun spise én. En god og spændende måde at få brugt en masse sunde råvarer.15 thoughts on “Urtepandekager med rodfrugtsfyld”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *