Mumie-småkager til Halloween

Mumie-småkager til Halloween

Mine kolleger måtte endnu en gang finde sig i at være testpersoner, da jeg fik lyst til at bage mumie-småkager tidligere på ugen.

Du kan lave mumie-småkager på mange måder. Jeg valgte at bage kanel-småkager – inspiration hentet i opskrift på kanelkringler fra Maden i mit liv – som jeg så pyntede som små mumier efter endt bagning. Du kan dog også sagtens bruge den basisdej, som jeg brugte til mine spøgelseskager eller klamme zombiefingre – eller en hvilken som helst anden småkagedej, der bliver flad og glat under bagningen.

Mumie-småkager

35-36 stk.

125 g blødt smør
225 g hvedemel
150 g rørsukker
1½ spsk kanel
1 æg

Pynt:
Glasur lavet på flormelis og æggehvide
eller
smeltet hvid chokolade

Bland mel, sukker og kanel i en skål. Smørret smuldres i melet og og sukker og kanel tilsættes. Ælt smør og æg i – dejen skal kun lige æltes, indtil den er ensartet. Læg dejen på køl i køleskabet en times tid. Drys mel på et bord og rul dejen tyndt ud. Stik små kagemænd ud og læg dem på bagepapirbeklædte bageplader. Bag dem i ovnen i 8-10 minutter. Afkøl kagerne helt, inden du pynter dem. Om du bruger hvid chokolade eller hvid glasur afhænger mest af, hvad du selv kan lide. Den hvide glasur er lidt lettere at arbejde med, når det drejer sig om at tegne ‘gazebindet’ på dine mumie-småkager, mens den hvide chokolade er lidt lettere at bruge til at dække småkagens overflade. Husk at tegne små øjne på – enten med en kagetusch eller en lille smule sort glasurfarve.

Note: Dejlige sprøde og søde mumie-småkager med god kanelsmag. Du kan sagtens bruge grundopskriften til julesmåkager og så blot undlade mumie-pyntningen 🙂

mumie-småkager, mumiesmåkager, mumiekager, kage, småkager, dessert, Halloween, hvedemel, kanel, æg, rørsukker, smør, flormelis, hvid chokolade, chokolade


1 thought on “Mumie-småkager til Halloween”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *