Zombiefingre – Halloween-småkager
I weekenden parterede jeg nogle zombier fra krybekælderen… eller… ok, jeg bagte nogle zombiefingre i køkkenet! Det er jo Halloween senere i denne måned, og jeg elsker det, hvilket du nok også kan lure, hvis du kigger mine Halloween-indlæg igennem. I år har jeg – endelig – besluttet mig for at bage zombiefingre, der også kendes under navnet klamme Halloween-fingre. Jeg kan huske, da jeg første gang stødte på dem hos Himmelske Kager og blev aldeles forelsket i konceptet.
Disse zombiefingre er bagt efter næsten samme opskrift som spøgelses-småkagerne. Jeg udskiftede dog citronskal og vanilje med kanel, og så blev pyntningen af kagerne selvfølgelig også en aaanelse anderledes.
Sprøde zombiefingre – Halloween-småkager
38-40 stk.
200 g blødt smør
200 g lyst rørsukker
1 æg, let pisket
400 g hvedemel
1½ tsk kanel
Pynt:
Smuttede halverede mandler
rødt syltetøj – for eksempel blommesyltetøj
lidt rød pastafarve
kakaopulver
Rør smør og sukker sammen og tilsæt så æg og kanel. Rør melet i lidt ad gangen og form det til en kugle. Dæk den med film og læg den i køleskabet i 1 time.
Ælt dejen lidt på et meldrysset bord og rul dejen ud i fingertykke pølser. Klem dem lidt ind to steder, så det ligner fingerled. Put en dråbe syltetøj på bagsiden af en halv mandel og pres den ned i spidsen af en dejpølse, så mandlen klæber sig fast. Brug derefter en kniv til at skære nogle riller, så det ligner hudfolder.
Bag dine zombiefingre ved 180 grader i ca. 12-15 minutter afhængig af tykkelsen. De fylder to bageplader. De skal nå at få lidt farve, så de bliver godt sprøde.
Du kan også lave krogede zombiefingre ved at lægge nogle af dem over en pølse stanniol, inden de bliver sat i ovnen.
Sådan ser zombiefingre ud efter bagning. Men de ser jo næsten normale ud, så de skal lige ‘klammoficeres’. Tag en smule syltetøj og rør en enkelt dråbe rød pastafarve i (det er den samme type farve, som specialbutikker sælger til farvning af fondant). Mal kanterne af mandelneglene op med syltetøj – og gerne også spidsen af mandelneglen. Brug en anden pensel til at børste fingerleddene med lidt kakaopulver, så dine zombiefingre ser ekstra beskidte og klamme ud.
TIP – hvis dine zombiefingre skal være ekstra suspekte, kan du evt. blande en smule grøn farve i noget af dejen, så nogle af fingrene er grønne.
Note: Dejligt sprøde og klamme zombiefingre. De smager – heldigvis – meget bedre end de ser ud! 😉
Jaaa!
Jeg faldt over denne guide på en udenlandsk madblog for et par dage siden, men fremgangsmåden var mildest talt mangelfuld. Jeg krydsede derfor fingre for, at der ville dukke en dansk opskrift op på de klamme fingre.. og her er den! tusind tak! 😀
Det var så lidt 🙂
Hjælp har lige prøvet at bruge den opskrift
Men min “finger” flyder bare ud.
Hvad kan jeg ha gjort galt??
Godt spørgsmål – det har jeg ikke prøvet før. Måske har du glemt at putte nok mel i?
Kan være du har æltet dejen for meget, normal småkage-dej skal kun hænge sammen.
*Gys* de er uhyggelige! Virkelig skumle 😀 Har også lidt halloweenbagning i tankerne, men må se, om det er noget, jeg får nået i år. Det er jo ret sjovt 🙂
Tak 😀
Og ja, Halloween-bagning er ret sjovt. Jeg overvejer, om jeg skal finde på noget mere … 😉
Thi hi, legebarn altså 🙂 Ai, jeg har også haft lyst til at lave dem bare for sjov, men det må altså tage ret lang tid og være lidt svært også! Dine er godt nok virkeligt klamme 🙂
Det faktisk ikke nær så lang tid, som jeg havde frygtet – og så var det selvfølgelig sjovt at lave, så det er forhåbentlig ikke sidste gang, jeg gør det 😉
Klammoficeres. Muligvis det bedste udtryk jeg har hørt længe.
Det er vist kun op til halloween, at det er brugbart på en madblog.
Godtnok nogle seje fingre.
Taktak 😀
Men ja, den var nok ikke gået i andre måneder.
Fed opskrift. Skal bage dem til min datters fødselsdag. Men hvor længe kan de holde sig??
Hmm… hvis du lægger dem i en lufttæt boks, bør de kunne holde sig i mindst 1-2 uger og sikkert længere. Men i så fald vil jeg nok vente med at putte det sidste syltetøjs-dekoration på.
Håber pp et hurtigt svar, selvom opskriften er fra 2015 🙈
Men kan man smække dejen sammen Nyborg lad stå til i morgen formiddag?
Hvis du vil ælte dejen sammen i dag, så bør du også forme fingrene med det samme og så sætte dem på køl. En smørdej som denne er ret bøvlet at arbejde med, når den først har været på køl.