Zombiefingre – Halloween-småkager

Zombiefingre – Halloween-småkager

I weekenden parterede jeg nogle zombier fra krybekælderen… eller… ok, jeg bagte nogle zombiefingre i køkkenet! Det er jo Halloween senere i denne måned, og jeg elsker det, hvilket du nok også kan lure, hvis du kigger mine Halloween-indlæg igennem. I år har jeg – endelig – besluttet mig for at bage zombiefingre, der også kendes under navnet klamme Halloween-fingre. Jeg kan huske, da jeg første gang stødte på dem hos Himmelske Kager og blev aldeles forelsket i konceptet.

Disse zombiefingre er bagt efter næsten samme opskrift som spøgelses-småkagerne. Jeg udskiftede dog citronskal og vanilje med kanel, og så blev pyntningen af kagerne selvfølgelig også en aaanelse anderledes.

Sprøde zombiefingre – Halloween-småkager

38-40 stk.

200 g blødt smør
200 g lyst rørsukker
1 æg, let pisket
400 g hvedemel
1½ tsk kanel

Pynt:
Smuttede halverede mandler
rødt syltetøj – for eksempel blommesyltetøj
lidt rød pastafarve
kakaopulver

Rør smør og sukker sammen og tilsæt så æg og kanel. Rør melet i lidt ad gangen og form det til en kugle. Dæk den med film og læg den i køleskabet i 1 time.

Ælt dejen lidt på et meldrysset bord og rul dejen ud i fingertykke pølser. Klem dem lidt ind to steder, så det ligner fingerled. Put en dråbe syltetøj på bagsiden af en halv mandel og pres den ned i spidsen af en dejpølse, så mandlen klæber sig fast. Brug derefter en kniv til at skære nogle riller, så det ligner hudfolder.

zombiefingre, Halloween-fingre, klamme fingre, Halloweenkager, Halloween småkager, kage, småkage, dessert, Halloween, smør, kanel, hvedemel, æg, rørsukker, blommesyltetøj

Bag dine zombiefingre ved 180 grader i ca. 12-15 minutter afhængig af tykkelsen. De fylder to bageplader. De skal nå at få lidt farve, så de bliver godt sprøde.

zombiefingre, Halloween-fingre, klamme fingre, Halloweenkager, Halloween småkager, kage, småkage, dessert, Halloween, smør, kanel, hvedemel, æg, rørsukker, blommesyltetøj

Du kan også lave krogede zombiefingre ved at lægge nogle af dem over en pølse stanniol, inden de bliver sat i ovnen.

zombiefingre, Halloween-fingre, klamme fingre, Halloweenkager, Halloween småkager, kage, småkage, dessert, Halloween, smør, kanel, hvedemel, æg, rørsukker, blommesyltetøj

Sådan ser zombiefingre ud efter bagning. Men de ser jo næsten normale ud, så de skal lige ‘klammoficeres’. Tag en smule syltetøj og rør en enkelt dråbe rød pastafarve i (det er den samme type farve, som specialbutikker sælger til farvning af fondant). Mal kanterne af mandelneglene op med syltetøj – og gerne også spidsen af mandelneglen. Brug en anden pensel til at børste fingerleddene med lidt kakaopulver, så dine zombiefingre ser ekstra beskidte og klamme ud.

TIP – hvis dine zombiefingre skal være ekstra suspekte, kan du evt. blande en smule grøn farve i noget af dejen, så nogle af fingrene er grønne.

Note: Dejligt sprøde og klamme zombiefingre. De smager – heldigvis – meget bedre end de ser ud! 😉



16 thoughts on “Zombiefingre – Halloween-småkager”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *