Gingerbread men

Gingerbread men

Intet julesmåkage-benspænd uden de engelske gingerbread men! Sidste år lavede jeg en gingerbread cave – og det gjorde jeg såmænd også i år. Da jeg lavede årets gingerbread cave, lavede jeg en smule om på dejen og brugte resterne til at lave gingerbread men af.

Det er dog ikke sikkert, at du vil lave begge dele, så herunder har jeg noteret opskriften på, hvad der svarer til en halv portion dej til en gingerbread cave. Det giver stadig rigtig mange gingerbread men – hvor mange ved jeg desværre ikke, da jeg som sagt brugte resterne fra min gingerbread cave-portion.

Gingerbread men

75 g blødt smør
1½ dl mørk farin
1 spsk mørk sirup
100 g rørsukker
2 æg
5 dl hvedemel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødte nelliker

Pynt:
Glasur, sukkerkugler, farvet sukker

Pisk smør, farin og sukker til en jævn masse og rør derefter æggene og siruppen i. Rør de tørre ingredienser sammen i en anden skål og rør det dernæst i sukkermassen. Ælt dejen på et meldrysset bord, indtil den er ensartet. Pak dejen ind i husholdningsfolie og læg den i køleskabet en times tid.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, så dejen er ca. 5 mm tyk. Pas på, du ikke får rullet dejen for tyndt ud – så bliver de for tynde og meget, meget sprøde! Stik kagerne ud med en kagestikker og læg de små kagemænd på bagepapirbeklædte bageplader.

Bag dine kagemænd ved 190 grader i 10-12 minutter og lad dem derefter afkøle på en rist, indtil de er kølet helt af.

Pynt dine kager med glasur – evt. rørt op med konditorfarve eller fondantfarve.

gingerbread men, julesmåkager, småkager, kage, dessert, jul, smør, mørk farin, sirup, rørsukker, æg, hvedemel, ingefær, kanel, nelliker

Du kan også bruge sukkerkugler og farvet sukker til pyntningen.

gingerbread men, julesmåkager, småkager, kage, dessert, jul, smør, mørk farin, sirup, rørsukker, æg, hvedemel, ingefær, kanel, nelliker

… og øh… du kan selvfølgelig også lave nogle mere… makabre gingerbread men… men så bliver det ret The Nightmare Before Christmas-agtigt!10 thoughts on “Gingerbread men”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *