Curry roux – japansk karryterning

Curry roux – japansk karryterning

Curry roux er en japansk karryterning, som man typisk bruger i de enkle karryretter, som flere fastfoodkæder serverer i Japan. Karryterningerne kan naturligvis også købes her i Danmark, men jeg ville selvfølgelig prøve selv at lave dem i anledning af mit japanske benspænd.

Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra Chopstick Chronicles men skruede lidt op for smagen. Jeg syntes dog ikke, at det helt var nok, så jeg har tilføjet endnu mere i denne udgave.

Curry roux – japansk karryterning

18 stk.

2 tsk karry
1½ tsk gurkemeje
1½ tsk spidskommen
1 tsk kanel
1½ tsk muskatnød
1½ tsk løgpulver
½ tsk nelliker
½ tsk ingefær
1 tsk knust sort peber
1½ tsk knust chili eller cayennepeber
2 dl hvedemel
120 g smør
3 spsk honning

Rør krydderierne sammen og spred dem på en tør pande. Varm den op til mediumvarme og rist krydderierne i 4-5 minutter. Husk at røre i dem med jævne mellemrum. Hæld derefter krydderierne over på en tallerken og smelt smørret på panden. Tilsæt honningen og lad den smelte i smørret. Rør det godt sammen og rør så melet i. Lad det simre i 12-15 minutter under omrøring. Massen kan godt skille undervejs men samler sig igen. Vend krydderierne i, indtil de er fordelt jævnt i massen.

Tag et lille fad (jeg brugte et på 8×18 cm) og læg et stykke husholdningsfilm i, så det dækker hele indersiden af fadet. Fordel den lune karrymasse i fadet og dæk overfladen med husholdningsfilm. Stil det i køleskabet til næste dag.

Nu kan du skære curry roux ud i terninger, som du kan bruge i madlavningen.

Note: Det kan måske virke lidt omstændigt selv at lave curry roux, men så har man til gengæld til flere retter den kommende tid. De er lette at opbevare i en lille plastboks i køleskabet, hvor de kan holde sig i et par uger. Du kan også fryse dem ned, og så kan de holde sig et par måneder.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *