Vegetar okonomiyaki
Da jeg besluttede mig for at have et mere japansk benspænd denne måned, så vidste jeg også, at jeg blev nødt til at lave en vegetar okonomiyaki. Det er en japansk pizza, der – hånden på hjertet – egentlig minder mere om en tyk grøntsagspandekage med topping. Og den kan laves med mange forskelligr slags topping.
Første gang jeg lavede okonomiyaki, brugte jeg bacon og rejer i opskriften. Denne gang ville jeg dog lave en vegetarudgave, for jeg var så heldig at finde både shiitake svampe og skælhatte på tilbud. De skulle naturligvis på min vegetar okonomiyaki!
Vegetar okonomiyaki
2 personer
150 g finstrimlet spidskål
2 æg
3 dl vand
3 dl hvedemel eller fuldkornsrismel
1 tsk dashi pulver (eller eventuelt katsuobushi)
2 forårsløg, finthakkede
½ tsk salt
sesamolie til stegning
Pynt:
Okonomi-sauce eller tonkatsu-sauce
200 g shiitake svampe
200 g skælhatte eller bøgehatte
Kewpie mayonnaise (japansk mayo, der er lidt sødere end Hellmann’s mayonnaise)
Katsuobushi / bonitoflager
Vend den fintsnittede kål med salt og kram den grundigt med fingrene i en stor skål, så kålen bliver blød. Rør vand, æg, mel og dashi sammen i en anden skål. Vend dejen med kålen og de fintsnittede forårsløg.
Rens svampene og steg dem i sesamolie på en stor pande (du kan også bruge rapsolie).
Dryp mere olie på panden og hæld halvdelen af dejen ud på den. Sørg for at glatte dejen ud, så din vegetar okonomiyaki har samme tykkelse hele vejen rundt. Steg den i 4-5 minutter på den ene side og 3 minutter på den anden side. Vær forsigtig, når du vender den med en stor spatel. Læg din vegetar okonomiyaki på en stor tallerken og smør den en gavmild portion okonomi-sauce. Pynt svampe, kewpie mayonnaise og katsoubushi.
Note: Vegetar okonomiyaki skuffer ikke – den er mindst lige så god, måske endda endnu bedre – end den oprindelige udgave! Du kan som sagt variere toppingen, så den passer lige til din og dine gæsters smag.
Hvis vi skal nørde helt nedså er det en ovo pesco opskrift 😉
Det er rigtigt. Jeg tror dog ikke, jeg har mødt nogen, der er gået i den retning som vegetarer, for det er yderst sjældent, at vegetarer fraskriver sig mælkeprodukter. I hvert fald her i Danmark, men vi er jo også opflasket med mange mælkeprodukter i kosten 🙂