Omurice – japansk omelet

Omurice – japansk omelet

Omurice er et oplagt valg, hvis du gerne vil lave en japansk ret, hvor du kan bruge de sidste kogte ris fra dagen før. Du kan naturligvis også bare koge risene lige inden, at du skal bruge dem. Det skal ikke skille os ad.

Jeg faldt over retten hos Japan Centre, og i deres udgave indgår der kylling og peberfrugt i fyldet. Jeg valgte dog at lave en mere simpel vegetarudgave, hvor jeg skruede op for svampemængden.

Omurice

forret eller mellemret for 2 personer

1½-2 dl ris
rapsolie til stegning
200 g shiitake svampe, lethakkede
1-2 spsk finthakket løg
1-2 spsk ketchup (eller en rest tonkatsu-sauce, hvis du tilfældigvis har det)
1 spsk soyasauce
salt
2 æg (helst stuetemperatur)

Start med at koge risene – medmindre du har en rest fra dagen før. Du skal bruge ca. 3 grydeskefulde kogte ris.

Når risene er møre, hælder du rapsolie på en pande og svitser svampe og løg, indtil de bliver møre. Tilsæt soyasauce og vend derefter de drænede ris i svampene. Rør ketchup i og smag til.

Pisk de to æg sammen i en skål og tilsæt en smule salt. Hæld olie på en pande og varm det op. Hæld halvdelen af de piskede æg ud på panden, så du får en tynd omelet. Steg den i et par minutter, indtil den er færdig. Lad den glide forsigtigt over på en tallerken, hvor du fordeler halvdelen af risfyldet på den ene halvdel af omeletten. Fold den anden halvdel af omeletten over og fordel lidt ketchup ud over din omurice. Lav den anden omelet på samme måde.

Spis dem, mens de er lune.

Note: Omurice er let at lave – og selvfølgelig især, hvis du har en rest ris, du kan bruge. Retten er dog ikke stor nok til at udgøre et hovedmåltid, så servér den enten som et mellemmåltid eller som en af flere retter i løbet af aftenen.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *