Stegte tofukugler

Stegte tofukugler

Det slår mig lige, at tofukugler er et pudsigt ord. Men jeg synes, at denne udgave af friteret tofu mere ligner kugler end boller, så det bliver altså navnet til retten.

Nu er jeg ikke særlig stor fan af tofu – faktisk er det ret kedeligt til min smag – men da jeg faldt over silketofu hos Den Kinesiske Købmand ved Nørreport i København, hvor jeg ledte efter et par ingredienser til mit japanske benspænd, så blev jeg alligevel nysgerrig.

Jeg blev endnu mere overrasket, da jeg begyndte at røre silketofuen sammen med de øvrige ingredienser. Den var virkelig silkeblød og meget behagelig at røre ved. Jeg tror dog også, at den indeholdt mere vand end den tofu, du kan købe i supermarkedet, for jeg skulle tilføje en del hvedemel for at få dejen til disse tofukugler til at hænge sammen. Og jeg fandt også ud af, at det var ret vigtigt at vende dem i mel inden fritering, da dejen ellers er for fugtig, og kuglerne derfor let opløses i olien.

Tofukugler

ca. 3 personer

350 g tofu (jeg brugte silketofu, men almindelig tofu er lettere at arbejde med)
½ lille løg, meget finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
1 spsk soyasauce
½ spsk finthakket frisk ingefær
4-5 spsk hvedemel
lidt salt

Derudover:
½-1 dl hvedemel til at vende tofukugler i
½ l rapsolie til stegning

Smuldr tofuen i en skål og rør løg, hvidløg, soyasauce, ingefær og lidt salt i (undlad dog salt, hvis du bruger en meget salt soyasauce). Rør 4 spsk hvedemel i og tjek, om du kan forme kugler af dejen, uden at det klistrer for meget. Ellers rør en spsk hvedemel mere i.

Hæld rapsolie i en lille kasserolle og varm det op. Olien er klar, når du kan stikke den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik i olien, og det syder omkring den. Form fire tofukugler og læg dem forsigtigt i olien. Lad dem fritere, indtil de er gyldne hele vejen rundt. Læg dem på et par stykke køkkenrulle og fortsæt stegningen.

Servér dine tofukugler varme – for eksempel sammen med sesamdressing eller sød chilisauce. Jeg kombinerede dem med fintsnittet spidskål og revne gulerødder.

Note: Jeg er omvendt! Disse tofukugler var ret lækre, og jeg synes, at silke-tofu er dejligt at arbejde med, selvom den var mere fugtig, end jeg er vant til.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *