Krabbe-kroketter

Krabbe-kroketter

Det japanske køkken har ry for at være ret sundt, men der findes undtagelser såsom disse krabbe-kroketter. En ting, der overraskede mig, da jeg var i Japan for en del år siden, var at det ikke er ualmindeligt at støde på friterede retter. Det er selvfølgelig ikke noget, folk spiser hver dag, men det er ret almindeligt i de større byer.

Jeg måtte selvfølgelig lave nogle krabbe-kroketter i anledning af mit japanske benspænd, og her skelede jeg til en opskrift, jeg havde set hos Japan Centre. Jeg ændrede dog lidt på metoden for sikre mig, at cremen stivnede nok inden fritering.

Krabbe-kroketter

16 stk.

125 g imiteret krabbe (købes ofte på frost i 250 g pakker)
½ lille løg, meget finthakket
20 g smør
2½ spsk hvedemel
2 dl mælk
lidt salt

Derudover:
5-7 dl rapsolie
2½-3 dl hvedemel
1-2 æg
3-4 dl pankorasp

Smelt smørret på en pande ved mediumvarme og steg løg i det, til stykkerne bliver blanke. Tilsæt hvedemelet og steg videre ved lidt lavere varme et par minutter under omrøring. Tilsæt mælken lidt efter lidt og rør saltet i. Lad det simre i ca. fem minutter, indtil det tykner og for en mere kompakt konsistens. Det skal være som en virkelig tyk sovs! Tag panden af varmen og lad det køle lidt af.

Beklæd en lille form med husholdningsfilm – jeg brugte en form på ca. 10x 18 cm. Hæld sovsen i. Læg otte stykker imiteret krabbe i sovsen, tryk dem godt ned i den, og læg husholdningsfilm over. Sæt formen i køleskabet et par timer, indtil det er kølet helt ned og er blevet mere kompakt.

Tag formen ud af køleskabet og vip indholdet ud på et spækbræt. Skær det i 16 stykker – gerne så krabbestykkerne er så hele som muligt. Gør tre skåle klar – en med hvedemel, en med pisket æg (start med et) og en med pankorasp.

Hæld olien i en lille kasserolle og varm det op. Det er klar, når du kan stikke den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik i olien, og det syder omkring den. Vend fire stykker krabbe først i mel, så i æg og til sidst i pankorasp og put dem forsigtigt i den varme olie. Her kan det være en fordel at være to personer – en der gør stykkerne klar, og en der står for friteringen, for processen er ret hurtig. Læg de friterede krabbe-kroketter på stykker af køkkenrulle.

Nyd dem varme. De kan for eksempel serveres sammen med japansk mayo og/eller en stærk chilisauce.

Note: Disse krabbe-kroketter har en meget mild smag. Faktisk så mild, at jeg måtte finde chilisaucen frem for at give lidt modspil til den skønne men fede panering. De er ganske glimrende, men kan dog ikke slå de portugisiske croquetas, som jeg lavede for nogle år siden i forbindelse med et andet benspænd.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *