Forret med sikahjort

Forret med sikahjort

Min far spurgte for nylig, om jeg gerne ville have noget kød fra en sikahjort, og det kunne jeg ikke sige nej til. Jeg har prøvet en del vildtkød som barn, men jeg mener ikke, at jeg har prøvet sikahjort før. Min far går ikke på jagt længere, men han får med jævne mellemrum tilbudt vildtkød via sine jagtvenner, som jeg så også får glæde af.

Det var derfor også meget passende, at jeg lavede en forret med sikahjort, da han kiggede forbi i går.

Kender du ikke denne hjorteart, så tjek denne korte artikel.

Forret med sikahjort

3 personer

200-250 g hakket sikahjort
3 skiver hvedebrød
smør til stegning
½ dl soyasauce
salt og peber
friskhakket rosmarin

Svampestuvning:
smør til stegning
100 g svampe, skåret i tynde skiver
lidt salt og peber
1 dl fløde

Smelt en gavmild klat smør på en stor pande og steg brødskiverne på den ene side, indtil de er gyldne og sprøde. Tag dem af panden og læg dem på hver deres tallerken. Smelt lidt mere smør på panden og brun nu hjortekødet.

Mens hjortekødet steger, tager du en pande eller gryde og smelter en klat smør i. Steg svampene ved mediumvarme, indtil de er bløde og letgyldne. Tilsæt fløden og lad det koge ind. Smag til med salt og peber.

Når kødet er gennemstegt, tilsætter du soyasauce og giver det et minuts tid. Fordel det hakkede kød over brødskiverne, top med svampestuvning og slut af med lidt hakket frisk rosmarin.

Du kan selvfølgelig vælge at servere lidt grøn salat sammen med forretten.

Note: Sikahjort har en mild smag sammenlignet med de større hjorte. Det var ret let at arbejde med, og jeg kan sagtens forestille mig at bruge det i andre retter – for eksempel i en burger.

Se mine øvrige retter med vildtkød.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *