Japansk karryret

Japansk karryret

Her er en simpel japansk karryret, som samtidig markerer afslutningen på november måneds japanske benspænd. Men bare rolig – hvis du gerne vil se flere japanske retter, så kan jeg afsløre, at der nok dukker en eller to op på bloggen i løbet af december.

Denne ret forudsætter, at du har nogle ‘karryterninger’ til saucen. De kan købes hos nogle af de asiatiske købmandsbutikker herhjemme, men du kan også lave dem selv. Du finder selvfølgelig en opskrift på karryterninger – curry roux – her på bloggen.

Jeg kiggede først på en opskrift på japansk karryret hos Japan Centre, men jeg endte med at skrue mere op for grøntsagerne og ned for nudlerne, ligesom jeg ændrede på suppen, som nudlerne ligger i.

Japansk karryret

2 personer

2-3 curry roux
1 mellemstor kartoffel, skrællet og skåret i små tern
1 mellemstor gulerød, skrællet og skåret i små tern
½ lille løg, skåret i små tern
2½ dl vand

3-4 dl vand
1 pakke ramennudler
1 spsk soyasauce
1 tsk mirin
salt
et forårsløg, fintsnittet

Hæld vandet i en stor gryde og hæld grøntsagerne i. Varm det op og lad det simre i ca. 15 minutter, indtil grøntsagerne er møre. Tilsæt curry roux og rør dem ud i vandet. Lad det simre videre ved lav varme i ca. 10 minutter, indtil karrysaucen er tyk og glat.

Mens karrysaucen simrer, bringer du en lille kasserolle vand i kog. Put nudlerne i og giv dem et par minutter, inden du fisker nudlerne op. Tag lidt af vandet fra, så du kan bruge det til at justere saucens tykkelse med. Tilsæt soyasauce og mirin til det varme vand og rør det godt ud. Lad det simre et par minutter og smag så til med salt.

Nu er det tid til at anrette karryserveringen. Tag to skåle og fordel så meget af suppen, som du har lyst til. Fordel dernæst de kogte nudler i skålene, inden du topper det med karrysauce og eventuelt lidt fintsnittet forårsløg.

Note:



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *